Čkyňské áčko čeká až se na hřiště vrátí Babylon

Čkyňské fotbalisty čeká v sobotu halový turnaj v Oseku. Do hry se zapojí deset statečných pod trenérskou taktovkou Michala Uhlíka, který má teď plnou hlavu starostí se sháněním posil pro jarní část sezóny krajského přeboru. „Něco je v jednání, ale víc nechci prozradit. Doufám, že se na hřiště vrátí naše opora Vlastík Babka a pro Čkyni zachráníme krajskou soutěž,“ uvádí Michal Uhlík v rozhvoru pro www.ckyne.eu.

Trenére, v sobotu vyrážíte na turnaj do Oseka. Jakou má tým v těchto dnech formu?

Ano, ano, v sobotu jedeme do Oseka na turnaj v hale, kde se bude hrát jako v sálovce 4+1. Tudíž jedeme jen s 10 lidmi a to 9 hráčů a 1 brankář. O formě těžko hovořit takto po Vánocích. Ale věřím tomu, že hráči ukáží, co v nich je a popereme se o nějaké dobré umístění.

Kdo všechno jede?

Do branky jede Aleš Holfeld. Do obrany počítám s Martinem Kvapilem, Zdeňkem Svátou, Viktorem Valtou, Václavem Turkem ml. a Petrem Kaliankem. Hostující obránce budou doufám prohánět Michal Šíp, Josef Král, Silvestr Schwarz a Martin Kotous. Jinak o posilách do jarní části je asi ještě předčasné hovořit, nechci to zakřiknout, ale něco se rýsuje. Hlavní a největší posilou by ale byl návrat zraněného Vlasty Babků a já pevně věřím, že populární Babylon naskočí hned do úvodu zimní přípravy. 

Není někdo zraněný?

Momentálně nevím o žádném zraněném hráči, až na již zmíněného Vlastu Babků, ale to snad bude dobrý. Sám Vlasta ví, jak moc ho potřebujeme do tuhých jarních bojů o záchranu. 


Kdy začne zimní příprava a jak bude vypadat?

Příprava začne o víkendu 19. – 20. ledna a bude probíhat v domácích podmínkách. Jinak se zúčastníme turnaje ve Strakonicích, který ještě doplníme o nějaká přátelská utkání.  

I ty sis zakopal v novoročním srandamači. Jak ti to šlo?

Jasně, že zakopal. Moc mi to už nejde, buď jsem za bukem nebo v bráně. Ale už chodím hrát jen jednou za rok a to právě na Nový rok a kolena vydržela, nic jiného si vždy nepřeji, když tam vlezu… Je to tady u nás taková tradice a trošku mě mrzí, že byla letos taková malá účast. Nebýt některých starších nadšenců, tak se ani nesejdeme. Před 12 lety, když jsem přišel do Čkyně, tak nás chodilo kolem 30 lidí! Letos nás bylo jen 12. Myslím si, že by se měli nad sebou ti mladší zamyslet a začít brát fotbal trošku vážně. Protože až skončí éra Venci Turků a třeba Vlasty Tomanů, tak nevím nevím, jak to bude s fotbalem ve Čkyni. 

Jaké jsou cíle áčka pro jaro?

Cíl je jasný a při pohledu do tabulky je i jednoduché ho uhodnout. Chceme se zachránit a bude to těžký boj, protože to chce samozřejmě každý. Na závěr bych chtěl ještě všem těm, kterým jsem to nestihl osobně, popřát co nejvíce zdraví, štěstí a pohody v roce 2013 a držte nám palce.

 

Foto – První muž čkyňského fotbalu se v těchto dnech pilně připravuje na zkooušky, které ho v lednu čekají v rámci jeho studia na Policejní akademii České republiky v Praze.

IMG 0321

IMG 0327