Škola bruslení se letos rozrostla

Rekordní zájem o školu bruslení na vimperském zimním stadionu zaznamenali letos její organizátoři. Jak říká jeden z nich, David Vinš, trumfli v počtu dětí, které se seznamují se základy techniky jízdy na ledě, srovnatelné Veselí nad Lužnicí i daleko větší Tábor. Podle jeho informací v těchto městech navštěvuje školu bruslení deset až dvanáct malých účastníků, ve Vimperku je to dvakrát tolik, při zajímavých akcích (jako bylo mikulášské a vánoční bruslení) skoro ke čtyřiceti.

 

 

Hlavní zásluhu na tomto mají pánové Petr Kurz, Jan Pek, Karel Hrůša (který natočil i promovideo, aby přilákal malé zájemce) a aktivní hokejisté David Vinš a Ondřej Předota, jimž pomáhají i další spoluhráči z HC Vimperk.

 

 

Ještě loni podle Davida Vinše byl na tom Vimperk podobně jako obě zmiňovaná města. “Když jsme viděli plné sousední fotbalové hřiště, tak jsme si říkali, proč by to takový zájem nemohl být i o bruslení a hokej,” říká. Snaží se učit základy bruslení daleko více zábavnou formou a výsledek se dostavil.

 

 

Školička, do které chodí dokonce už tříleté děti, probíhá až třikrát v týdnu, rodiče přitom výuka moc nestojí. Za sezonu zaplatí pouhou pětistovku a navíc dostanou od hokejového klubu zapůjčenou hokejovou výstroj.

 

 

“Děti dělají neuvěřitelné pokroky a z toho máme největší radost,” těší Davida Vinše.

 

 

 

Josef Rychtář

 

 

foto: Zdeněk Formánek

 

 

{gallery}vimperk/2013/leden/skolabrusleni/{/gallery}