vodnik

O Vodník se dále stará Ski klub Šumava

Převedení správy sportovního areálu Vodník pod STARZ (v loňském roce původně plánované) se nekoná, správcem zůstává Ski klub Šumava. Stvrdila to smlouva uzavřená na konci roku schválená vimperskými zastupiteli.

 

vodnik

 

 

 Podpora sportovního klubu na údržbu areálu má dvě části.

 

 

Jedna se týká letního provozu, kde se náklady dají předem vyčíslit. Tady odklepli zastupitelé lyžařům finanční příspěvek na částečnou úhradu nákladů spojených s letní údržbou ve výši osmdesát tisíc korun.

 

 

Pro zimní provoz, kdy se s ohledem na nejisté počasí nedá odhadnout výše nákladů, byla uzavřena smlouva mezi městem a klubem. Na jejím základě se bude město částečně finančně podílet na údržbě, ale výše podpory se bude odvíjet až po vyčíslení nákladů. “Příspěvek se netýká jen energií, ale také proplacení brigádnických hodin členů lyžařského oddílu,” podotýká místostarostka Jaroslava Martanová.

 

 

Sportovní areál Vodník nevyužívají jen členové Ski klubu Šumava, ale i široká veřejnost. Aby se stal v zimě ještě více navštěvovaným, poradí trenér lyžařského klubu Zbyněk Pavlásek v pátek na stránkách vimperk.eu zájemcům, které by běžecké lyžování lákalo, ale ještě nenašli odvahu nazout běžky, jak vůbec začít s během na lyžích. Cenné rady v článku lyžařského odborníka ale určitě najdou i ti zkušenější. A nemělo by zůstat jen u jednoho článku, se Zbyňkem Pavláskem chystáme video, v němž ukáže správnou techniku běhu na lyžích a také jak se o lyže správně starat. Můžete se těšit již koncem týdne.

 

 

 

(jr)

 

 


foto: (pn)