Spadla klec

Policie objasnila loupežné přepadení

Pachatel putuje za mříže opakovaně, za loupež v hračkářství může dostat až deset let.

Nejen přepadení hračkářdství v Klatovech, ale několik předchozích trestných činů “ozdobí” rejstřík 24letého pachatele z obce u Klatov, kterého policisté zadrželi pro podezření ze zločinu loupež a přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Od komisaře  mladík převzal usnesení o zahájení trestního stíhání.

 

Patnáctý den nového roku vešel pachatel do klatovské prodejny a s nožem v ruce  požadoval na prodavačkách finanční hotovost. Jedna z prodavaček otevřela pokladnu, odkud zloděj vybral peníze a z místa utekl.

 

V trestné činnosti ale není žádným nováčkem – policisté dalším vyšetřováním zjistili, že  v říjnu loňského roku společně s dalšími dvěma pachateli vnikli neoprávněně do areálu jedné ze společností na Kolinecku a odtud  odciziliz nádrře nákladního auta 137 litrů nafty, další vůz poškodili. Ukradenou naftu, kteoru odnášeli ve třicetilitrových kanystrech prodali a obviněný muž použil  získaných 1 250 Kč pro svou potřebu.

 

Nedal si pokoj ani na Štědrý den a rozhodl se, že si dárky opatří ‘za pět prstů’ – 24. prosince loňského roku se dostal do recepce jednoho z klatovských hotelů a tam si přivlastnil mobilní telefon, dvě masové konzervy a finanční hotovost. V tomto případě způsobil škodu 3 980 Kč.

Neodpočíval ani na první svátek vánoční – v obci u Kolnce se po rozbití okna vloupal do rekreační chalupy. Uvnitř si vybral devět obrazů které přenesl před dům, odstranil z nich rámy a nato pět obrazů ukradl a prodal v zastavárně v Plzni. Celková škoda činí 23 259 Kč.

 

Jak dále policisté zjistili, čtyřiadvacetiletý muž byl v posledních třech letech za trestný čin krádež již odsouzen. Po zadržení byl za doprovodu policistů převezen do policejní cely a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.

-red, p cr-