Starším žákům Ski klubu Šumava se v Mísečkách dařilo

Velice vydařenou letošní premiéru na závodech Českého poháru v běhu na lyžích mají za sebou starší žáci a žákyně vimperského Ski klubu Šumava. Z mrazivých Horních Míseček přivážíme celkem šest medailových umístění a velmi dobrý dojem z výsledků celého čtrnáctičlenného družstva.

 

Zcela suverénně si počínal Sam Jirouš, který sobotní závody klasickou technikou vyhrál s velkým náskokem, nejrychlejší časy kol předváděl i v nedělním teamsprintu. Fanda Honsa přidal k sobotní překvapivé bronzové medaili v individuálním závodě i fantastické vítězství v teamsprintu volně. Dvojnásobnou medailistkou se dvěma třetími místy je také Barča Havlíčková. Stříbro do kompletní sbírky na Šumavu přiváží Míša Willmannová, a to z nedělního teamsprintu.

 

Velice cenné jsou pak dále 4. místo Terezky Sáskové, 7. místo Adélky Novákové a 10. místo Míši Willmannové z individuálního závodu. Úspěšné družstvo pak doplňovali Jakub Švejda (19.), Pepa Tischler (20.), Mates Vachuta (22.) a Kuba Holoubek (33.) a dále pak děvčata Terezka Řezníková (27.), Evelínka Daverná (31.) a Mirka Chvalová (32.) a mezi staršími kluky ještě Davídek Řehoř (35.). Všem závodníkům gratulujeme a těšíme se na MČR na Pustevnách v polovině února.

 

 

Zbyněk Pavlásek,
Ski klub Šumava

 

 

foto: archiv Ski klubu Šumava

 

{gallery}vimperk/2013/leden/misecky/{/gallery}