Hokejisty čeká vrchol sezony, favorita chtějí potrápit

Vimperští hokejisté vstupují o tomto víkendu do vyřazovací části krajské ligy. Nepříliš povedený závěr hokejistů HC Vimperk rozhodl o tom, že se mužstvo propadlo na osmou pozici a ve vyřazovacích bojích narazí na suveréna soutěže, tým David Servis České Budějovice.

 

Zápasy play off začínají tento víkend. První utkání se hraje v pátek od 19:30 v krajském městě v Pouzar aréně. Odveta následuje v neděli na vimperském zimním stadionu od 17.00. Pokud by byl po neděli stav na zápasy 1:1, hrál by se rozhodující zápas v pátek 6.února na ledě David Servisu.

 

Před vrcholem sezony přinášíme rozhovor s trenérum mužstva Petrem Grulichem.

 

065-dsc 0111

 

 

Jak hodnotíte druhou polovinu soutěže z pohledu herního a výsledkového?


Druhá polovina soutéže se z naší strany už nevyvíjela zcela podle očekávání, po vánoční pauze se nám přestalo dařit střelecky a taky nás opustilo trochu štěstí, přišla zranění, pracovní povinnosti a taky slabší chvíle, která na každý tým dolehne, takový je sport a na nás to přišlo v nepříliš vhodný moment.

 

Po dobře sehrané první části krajské ligy jste měli za cíl postup do play off z předních pozic, což se bohužel nepodařilo. Kde hledat příčinu?


Už od začátku jsme měli za cíl dostat se do play off, cíl jsme slnili a při vyrovnanosti letošní soutěže to dopadlo tak, jak to je. Nás můžou mrzet ztracené body během sezony a nebo odevzdaný výkon v Humpolci nebo Krumlově,  kde bylo určitě na bodový zisk.

 

091-dsc 0285
Z osmého místa narazíte na vítěze základní části soutěže, tým David servis. Co k tomu říci?


My nemáme co ztratit a můžeme jenom překvapit. Porazit se dá každý, to jsme dokázali během základní části. David Servis má velkou sílu, jak v hráčském kádru, tak ve zkušenostech svých opor. Věřím, že budeme vyrovnaným soupeřem i v oslabené sestavě.

 

Jak hodnotíte ambice a hráčský kádr soupeře?


Jsou tam i velké ambice na postup do druhé ligy, takže hodnotit hráče s ligovými zkušenostmi asi nemá cenu. Pro naše mladé kluky, kteří dostanou příležitost si zahrát proti těmto hráčům, je každý takový zápas velkou zkušeností.

 

A co tým HC Vimperk? V jakém se nachází stavu po nepříliš povedeném závěru základní části krajské ligy? Budou nějaké absence hráčů v pátečním utkání na ledě v Českých Budějovicích?


Máme problémy se sestavou, ale na to bych se nechtěl vymlouvat. Nejvíce bude chybět Ondra Předota (zlomený prst), zatím nevíme, jestli nastoupí Honza Předota (poraněný kotník) a David Vinš (zraněné koleno). Musíme se s tím poprat sami.

 

Koho tipujete za favority letošního play-off?


Favorit je jenom jeden, a to je David servis.

 

Co byste vzkázal fanouškům před startem play-off?

Myslím si, že po loňské sezoně se aspoň trochu mohli bavit hokejem a že se tu znovu utvořil tým, který chce vyhrávat a umí hrát hokej na krajské úrovni. Věřím klukům, že do toho půjdou naplno, bude se na co koukat a diváci se budou bavit dobrým hokejem, ať už to dopadne jakkoliv.

 

 

připravil: (jr), Karel Novotný

 

foto: Zdeněk Formánek

 

playoff2012 pozvanka