Anděl Páně a Jiří Strach – dnes!

Pohádkou Anděl Páně se režisér Jiří Strach nesmazatelně zapsal nejen do dětských, ale i dospělých duší (v každém dospělém přece pořád je kousek dítěte). Hlavně na Kašperských Horách – tam asi nenajdete nikoho, kdo by se při vyslovení jména režiséra nebo názvu pohádky neusmál a tak trochu si je nepřivlastňoval. Kašperky – hrad Kašperk – Jiří Strach, Ivan Trojan a plejáda českých hereckých hvězd, které v pohádce excelovaly, sem prostě už vždycky bude patřit.

 

Jestli máte i vy pohádku rádi, zajděte si na ni dnes do nového kašperskohorského kina.

andelpane

Když se město rozhodovalo, jestli kino zachová a investuje do jeho modernizace, nebo jeho provoz zruší, stálo před volbou (jak už to tak bývá) především z hlediska financí. Rozhodování pomohlo i to, že celý objekt byl rekonstruován a tak radní rozhodli o pořízení nové promítací techniky. Pravda, prozatím v levnější variantě, to ale filmovému zážitku neubere – naopak, oproti předchozímu stavu rozhodně přidá. Zvolená digitální technologie E-Cinema umožňuje kvalitní promítání ve formátu 2D (běžný formát), nadstavbou lze pak dosáhnout i na technologii 3D. Výhodou u tohoto formátu je mimo jiné i to, že není omezené vstupné, tudíž je pouze na provozovateli kina, jakou výši určí. Umožňuje také promítání z DVD, CD, flash, blu-ray, ve formátech MP 3, MP 4, FLV ad.

 

„Nové kino” zahájí provoz právě dnes v 15 hodin promítáním pohádky Anděl Páně. Představení si nenechá ujít ani režisér Jiří Strach a připraveno je Romantické překvapení.

strach

Tak už víte, co s načatým odpolednem? Vydejte se do kašperskohorského kina a nechte se „pohladit” úsměvnou pohádkou a překvapit…. ?!

(red,mkis)