Dvě zlata z mistrovství ČR pro Andreu Klementovou

Skvělých výsledků dosáhli studenti vimperského gymnázia oboru Sportovní příprava na právě ukončeném mistrovství ČR v běhu na lyžích.

 

mcr

 

V kategorii starších dorostenek letos zatím dominuje Andrea Klementová, která po vydařeném ČP na začátku ledna a úspěšné nominaci na blížící se EYOWF (Zimní olympijský festival evropské mládeže) potvrdila svoji výbornou formu i v závodech MČR a dojela si v obou víkendových závodech pro titul mistryně ČR. Konkrétně na 5km klasicky a 10km volně.

 

Závod klasickou technikou se skvěle vyvedl i Martinovi Hojdekrovi, který po řadě solidních výsledků ( ME OPA Cup, St. Ulrich, Rakousko – 8.místo, ČP H.Mísečky – 5.místo apod.) senzačně zajel i na MČR a vybojoval stříbrnou mistrovskou medaili! V klasice byli vidět ještě ml.dorostenci Jirka Mánek na krásném 4.místě a Tomáš Kalivoda 7.místo (oba se chystají na SG v příštím školním roce). V kategorii ml.dorostenek zajela výborně Karolína Daverná, která obsadila 5.místo a od medaile jí dělily pouhé dvě sekundy.

 

V nedělním závodě kromě titulu Andrey Klementové zaujal nejen šumavské příznivce výkon starších dorostenců Ski klubu Šumava. Ti se všichni dokázali vejít do prvních deseti v cíli, když na 5.místě byl Luděk Šeller, na 6.místě Martin Hojdekr, na 8.místě Filip Kobr a jako 9. dojel Jan Švejda!

 

Opět se neztratili ani mladší dorostenci v čele s Jirkou Mánkem na 5.místě a Tomášem Kalivodou na 8.místě.

 

Dorost Ski klubu Šumava vede s náskokem mistrovskou soutěž smíšených družstev, v níž soutěží závodníci z 29 klubů z ČR.

 

V současné době probíhá závěrečná příprava reprezentace olympijských nadějí na Zadově, která je směřována k EYOWF.

 

 

Petr STEINBACH,
Ski klub Šumava

 


foto: Ski klub Šumava