Ve 4.minutě vedení 2:0 pro Vimperk, přesto postupuje favorit

AKTUALIZOVÁNO: Se ctí vypadli vimperští hokejisté v letošním ročníku krajské hokejové ligy. Suverén soutěže David Servis Č.Budějovice měl ve čtvrtfinále play-off s vimperskými hokejisty plné hokejky práce. Po jasném prohře na budějovickém ledě dokázali hráči HC Vimperk vítěze základní části porazit a o postupujícím musel rozhodnout třetí zápas hraný ve středu v Českých Budějovicích. Vimperští hráči favorita řádně potrápili, na začátku čtvrté minuty dokonce vedli 2:0 (!), ale nakonec se z postupu raduje David Servis.

 

David Servis Č.Budějovice – HC Vimperk 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)

 

Branky: 14.Rob (Mikeš), 23.Rob (Chaloupka), 39.Lonsmín (Mizera), 43.Fousek (Hejna), 48.Rob – 1.Lang (Vinš), 4.Předota O. (Janda)
Vyloučení: 10:11 + Vomela (DS) 10min., Štěrba (DS) 10min.
Divíků: 550
Rozhodčí: Zimmel – Sýkora, Vondráček
Sestava Vimperka: Podskalský (Grulich) – Předota O., Horejš, Sitter R., Voldřich (Gabauer) – Lang, Vinš, Ženíšek, Král, Janda, Hail, Paule, Pešl, Slabý

 

 

Třetí rozhodující utkání se v Pouzar aréně odehrávalo ve skvělé divácké kulise, kterou vytvořilo neskutečné množství vimperských fanoušků. Hosté z Vimperka se museli obejít bez zraněného J.Předoty a nemocného Coufala, z pracovních důvodů nehrál ani Vávra, naopak velice obětavě nastoupil O.Předota, který ještě nemá doléčenou zlomeninu prstu.

 

Samotné utkání začalo neskutečnou hokejovou euforií v podání vimperských hráčů, ihned po úvodní buly z první akce zápasu se trefuje Lang, když využil přihrávky od Vinše – 9.vteřina 0:1! Nadšení hostů pro hru je ohromné a domácí se nestačí vůbec bránit, takže jsou nuceni faulovat. V první přesilové hře nejprve Slabý trefuje tyčku branky, zanedlouho poté po Jandově přihrávce famózní individuální akcí nedává Kučerovi šanci O.Předota a využívá přesilovou hru- čas 3:04 0:2. Hosté určují tempo a obraz hry, Paule v 5.minutě neproměňuje sólový nájezd. Zcela herně vykolejení domácí si berou oddechový čas, aby se alespoň částečně zformovali a pozastavili rozjeté hosty. Toto byl od trenérů domácích dobrý tah, nápor hostí sice ještě pokračuje, ale též domácí začínají ohrožovat branku Podskalského. Do utkání je dostává přesilová hra v 12.minutě, kterou na jejím konci mazácky využívá kanonýr Rob 1:2. Těsně před závěrem první třetiny neproměnil samostatný nájez Vinš.

 

Druhá třetina začala přesilovou hrou Vimperka, v níž Lang nastřelil tyč. Poté hosté špatně provedli střídání hráčů a domácí přečíslení využívají k vyrovnání stavu Robem – 23.minuta 2:2. Od této chvíle domácí zcela vyrovnali hru a začali utkání postupně ovládat, když značně zpřesnili a přitvrdili hru. V polovině utkání si vybírá oddechový čas střídačka hostí, jelikož tlak domácích sílí a čtyři vimperští obránci si potřebují nutně oddechnout. Závěr třetiny je zcela v režii domácích a jen výborné zákroky Podskalského drží remízový stav. Domácím se však v závěrečné minutě daří vytvořit zmatek před vimperskou brankou a důrazný Moudrý protlačil puk za Podskalského záda – 40.min 3:2.

 

Do třetí třetiny již nenastupuje nemocný Král, a tak trenéři Grulich s Kašparem redukují sestavu na dvě pětky se snahou otočit vývoj utkání,jako se to povedlo ve druhém zápase série. Tyto plány brzy hatí budějovický Fousek, který ve 43.minutě unikl kolem mantinelu a přízemní střelou k bližší tyči prostřelil Podskalského – 4:2. Hosté bojují, ale utkání již ovládají domácí, zvláště když v 48.minutě využívá po pěkné individuální akci přesilovou hru svým třetím gólem v zápase Luboš Rob. Ve 48.minutě nastřeluje po pěkné individuální akci tyč Lang, který toto utkání odehrál ve velkém stylu a byl tahounem většiny akcí v podání vimperských. Závěr utkání je ve znamení různých šarvátek, tím se utkání kouskuje, což domácím vyhovuje, a tresné lavice jsou neustále obsazené. Zcela vyčerpaní hosté již na zvrat nemají sil a tak utkání končí za bouřlivých ovací vimperských diváků, kteří tím ocenili bojovnost a nasazení svých
hráčů v tomto utkání i to,že ze série s vítězem základní části Krajské ligy odešli se vztyčenou hlavou.Po utkání hráči i vedení týmu přímo z ledu poděkovalo svým fanouškům za přízeň a podporu nejenom v tomto zápase, ale i v celé právě skončené hokejové sezoně.

 

 

Karel Novotný

 

foto: Zdeněk Formánek

 

{gallery}vimperk/2013/unor/david/{/gallery}