policie nove

Krimi zprávy

Časté porušování zákazu činnosti

V Sušici zjištěni tři řidiči – v neděli 10. února 2013 kontrolovali v 0.30 hodin řidiče 30letého muže z obce na Prachaticku, který řídil vozidlo zn. VW Golf a jel z ulice Hrádecké do ulice Pravdova. Dalším šetřením bylo zjištěno, že muž má podle rozhodnutí Magistrátu hlavního města Prahy, uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel, od měsíce prosince 2012 na dobu osm měsíců.

Po desáté hodině dopoledne kontrolovali 28letého místního muže při řízení motocyklu zn. Babeta v ulici Tylova. Šetřením policisté zjistili, že řidičský průkaz má odebraný.

Další řidič byl kontrolován v ulici Sirkařská ve 21.05 hodin. Dvacetišestiletý místní muž řídil vozidlo zn. Renault a bylo zjištěno, že podle rozhodnutí Městského úřadu v Sušici má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel, od měsíce prosince 2012 na dobu jednoho roku.

A další výtečník – Policisté z obvodního oddělení Horažďovice kontrolovali v obci Holkovice, v úterý 12. února 2013 v 9.30 hodin, řidiče vozidla zn. Škoda Favorit muže ve věku 26 let ze Strakonicka. Šetřením zjistili, že muž má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel podle třech rozhodnutí. Od září 2012 podle rozhodnutí Městského úřadu v Písku na dobu dva roky, dalším rozhodnutím úřadu v Blatné do října 2014 a úřadu ve Strakonicích do listopadu 2014. Muž ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Policie případy šetří ve zkráceném přípravném řízení a muži převzali sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Objasněny tři krádeže na Horažďovicku

Vnikli do rekreačních objektů  – ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu porušování domovní svobody 25letý muž z obce u Horažďovic a z krádeže i 26letý muž ze Strakonicka. Muži vnikli do rekreačních objektů na Horažďovicku v průběhu ledna letošního roku. Mladší muž přelezl oplocení pozemku u domu a z nezajištěného kotce odnesl čtyři králíky. Druhý muž byl včera večer kontrolován při řízení vozidla, i když má uložen trest zákaz činnosti.

 

(p cr, red)