Zimní turnaj ve Strakonicích

Přátelské utkání ve fotbale popisuje trenér Michal Uhlík. Čkyně – Vimperk 1:1 (1:0)

 

Hrálo se slušné utkání z obou stran a mužstva se navzájem respektovala. Bohužel k úrovni tohoto utkání vůbec nepřispěl hlavní rozhodčí, který pískal na obě strany špatně.

Od začátku byla mírně aktivnější Čkyně, která se ujala vedení z penalty, kterou proměnil tradiční exekutor Petr Vondrášek. Penalta se kopala po faulu Jana Děda nejml. na L. Provoda a jednalo se o penaltu z těch přísněji nařízených. Jinak v prvním poločase žádná větší šance k vidění nebyla a jednalo se spíše o náznaky šancí z obou stran.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté z Vimperka, když hned ve 47. minutě zahrával Málek rohový kop, který směřoval na hranici velkého vápna, kde hned z první míč napálil Petr Císař a od tyče dal gól na 1:1.

Dále se hrál poměrně vyrovnaný fotbal, ale posledních 30 minut se přece jen začali více prosazovat hráči ze Čkyně. Vytvořili si několik šancí, které ale neproměnili. Za zmínku stojí neuznaný gól Schwarze, který dával na zadní tyči do prázdné branky po centru Friše z brankové čáry. Rozhodčí ale před všemi nevěřícími a žasnoucími přítomnými hráči i diváky branku neuznal. Ani pomezní rozhodčí ofsajd nemával a to byl z Vimperka. Jinak utkání svůj smysl splnilo a hlavně se nikdo nezranil.

Branky: 27. Petr Vondrášek z penalty – 47. P. Císař

SK Čkyně: Holfeld A. – Sváta, Provod R., Chalupa M., Turek V. – Provod L., Šíp Martin, Vondrášek P., Gerold – Kuneš M., Friš P.

střídali: Šíp Michal, Král, Kuta M., Schwarz S.

Vimperk: Formánek J.-Děd J., Sýs l., Sedláček M., Pechlát M. – Havlan L., Blahout J., Císař P., Čech J. – Gaier J., Málek O.

střídali : Kukačka

Michal Uhlík

 {gallery}ckyne/2013/unor_2013/fotbal_turnaj_ST{/gallery}