policie nove

Krimi zprávy

 

Pohlavní zneužití

 

 

Tento týden bylo klatovským policistům oznámeno na linku 158 podezření z pohlavního zneužití nezletilé dívky předškolního věku. Dle prvotního šetření a dle dosud shromážděných informací mělo dojít k uvedenému deliktu na počátku tohoto týdne na jedné z ubytoven na Klatovsku.

Šetřením byla ustanovena a zadržena i osoba podezřelého, kdy se má jednat o 47letého, zde ubytovaného, muže. Bylo proti němu zahájeno trestní stíhání  a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Tento návrh dnešního dne soud akceptoval.

     Případ je nadále šetřen policisty klatovské služby kriminální policie a vyšetřování. Vzhledem k prvopočáteční fázi vyšetřování,  věku poškozené a citlivosti případu nebudou v současnosti poskytovány ze strany Policie ČR další konkrétní informace.

 

Přibývá pěstíren, ale i úspěšných odhalení

Jedna z pěstíren marihuany byla objevena v Horažďovicích při plošné akci středočeských policistů a Národní protidrogové centrály. Nejde přitom o první velkopěstírnu zlikvidovanou v poslední době na Klatovsku.

Horažďovická pěstírna patří mezi čtyři největší odhalené při akci, podařilo se při ní zajistit skoro osm tisíc rostlin, jejichž vysoká výtěžnost mohla při prodeji vynést desítky milionů korun

Akce trvající osm měsíců přesáhla středočeský kraj a nakonec v ní bylo zapojeno krajů pět a více než 300 policistů, vojenská policie a celníci. Odhalené a zlikvidované pěstírny byly odhaleny v Josefově Dole, Radonicích, Horažďovicích, Českém Těšíně. Podle informací bylo zadrženo 19 osob; 17 Asiatů a dva Češi, jedenáct lidí skončilo ve vazbě.

-red, p cr –