nehoda1

Auto proletělo zastávkou

Řidiče  s 2,98 promile museli hasiči vyprostit

V sobotu 30. března 2013 ve 13:44 hodin oznámila ZZS na operační středisko tísňové linky 112, že její posádka potřebuje u Drslavic na Klatovsku vyprostit z havarovaného vozu zraněného.

Těsně za cedulí konce Drslavic ve směru na Věckovice sjelo vozidlo do příkopu, čelně narazilo do můstku, což auto vymrštilo do vzduchu. Vozidlo proletělo dřevěnou čekárnou autobusové zastávky a dopadlo na střechu zpět na vozovku.Ve zcela poničené zastávce se naštěstí v kritický okamžik nikdo nenacházel. Ve vozidle zůstal zaklíněný řidič.

nehoda1

Řidič havarovaného vozu (34 let, z Klatov) ve vozidle zn. Hyundai Lantra ve směru od obce Drslavice na Věckovice. Po nehodě zůstal  ležet na vnitřní straně střechy vozu, prsty levé ruky měl zaklíněné mezi palubní deskou a plechovým rámem předního okna. Hasičům se pomocí hydraulického rozpínáku, ručních páčidel a klínů povedlo uvolnit ruku zraněného, následně ho na nosítkách přenesli do sanity.  Zraněného odvezla ZZS k dalšímu nemocničnímu ošetření. Podrobil se dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,98 promile alkoholu.


nehoda2

Družka řidiče zajistila  odklizení vozidla nakladačem, klatovští hasiči pomáhali s odstraněním vozidla, likvidací uniklých provozních kapalin a odstranili ze silnice části karoserie. 

Řidič, kterému muži zadrželi řidičský průkaz, je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Celková majetková škoda činí 75 000 Kč.

(hzs, p cr)