ROP podpořil R. O. P., koupaliště se promění

(aktuálně/ ověřeno)  Staré polorozpadlé koupaliště bude brzy minulostí. R. O. P. neboli Rekreační Otavský park je další investiční projekt města Sušice na zlepšení vybavenosti města a podporu sportovně-rekreačních aktivit.  Díky němu bude revitalizováno i městské venkovní koupaliště, které se posledních několik let nachází na hranici havarijního stavu a jeho provoz  vyžaduje každým rokem stále větší náklady.

 

Podporu  získal projekt, jehož celkové náklady   jsou 14,8 milionu korun, z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad.  Schválená dotace z ROPu  je 12,6 milionu korun, město ze svého rozpočtu vydá na nový park 2,2 milionu.

 

Financování R.O.P.  je rozloženo do dvou let, v letošním roce by měly být  hrazeny především  náklady na přípravu projektu (projektová dokumentace a výběrové řízení).

 

Sušičané se mohou těšit, zejména ti, kteří chtějí využívat k letnímu koupán právě bazén. Vznikne  sportovně-rekreační park, jehož součástí bude jeden opravený bazén (druhý bude zasypán),  prostor pro plavce i neplavce, řada  vodních atrakcí – skluzavka, vodní horolezecká stěna, chrliče ad., pro nejmenší nové brouzdaliště se speciálním okolním povrchem. Celý areál bude vybaven novými lavičkami, kolostavy, herními prvky pro děti, osvětlením.

 

Novinkou je, vzhledem k tomu že  rekreační Otavský Park těsně sousedí s cyklostezkou a Sušickou pavučinou, vybudování úschovny kol a šatny pro in-line bruslaře. Zachováno bude i občerstvení a hřiště pro míčové hry.

 

Vlastní zahájení revitalizace areálu u Otavy  je předpokládáno  letos v září, dokončení  v létě 2014 s tím, že o letních prázdninách v příštím roce by měl být park již v plném provozu.

 

Město uvedeným projektem  zkvalitní nabídku sportovně-rekreačních aktivit  pro místní i návštěvníky. Zejména pak maminky s menšími dětmi ocení bezpečné koupání a  další prostor pro pobyt s dětmi venku v upraveném prostředí.

-red-