Sportovní přehled 27.-28.4.

Víkendový sportovní přehled na jednom místě:

 

FOTBAL

 

 

1.A třída mužů

 

Trhové Sviny – Vimperk 2:0 (1:0)

 

OP mužů

 

Vimperk B – Husinec B 0:1 (0:0)

 

{gallery}vimperk/2013/duben/fotbal_husinec/{/gallery}

 

1.A třída starších žáků

 

Vimperk – Protivín 0:0, na penalty 2:1

 

{gallery}vimperk/2013/duben/st_zaci/{/gallery}

 

 

 

1.A třída mladších žáků

 

Šumavan Vimperk-FK Protivín 6:1 ( 3:0)

 

góly: Frček L. 2, Uhlík M. 2, Rod O., Červený O.

sestava: Uhříček L. – Formánek J., Uhlík M., Wagner M., Červený O., Frček L., Rod O., Koloušek T.

střídali: Jaroš M., Matoušek V., Janda M.

 

V souboji o čelo tabulky jsme byli od začátku lepším týmem. Dlouho se nám nedařilo prosadit proti dobře bránícím hostům. Zápas se zlomil ve druhé polovině prvního poločasu, kdy po pěkné akci a přesné střele Lukáše Frčka jsme se ujali vedení. Od té doby jsme měli celý zápas pod kontrolou a zaslouženě zvítězili.

 

Jiří FORMÁNEK

 

{gallery}vimperk/2013/duben/ml_zaci/{/gallery}

 

 

Minimistrovství ČR mladších přípravek

 

Fotbaloví žáčci Šumavanu Vimperk se účastní minimistrovství ČR Estian Tour. Dle pořadatele soutěže v něm startují nejlepší týmy v kategorii do osmi let – Sparta Praha, Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, SK Sigma Olomouc a… Šumavan Vimperk.


Hraje se systémem, že každý účastník uspořádá jeden turnaj na svém hřišti, na kterém se utká vždy každý s každým, a po šesti odehraných turnajích bude známá celková tabulka. Poslední turnaj tohoto podniku se odehraje na pražském Strahově, kde má tým Sparty Praha tréninkové centrum mládeže.  V sobotu 27. dubna se představili nejlepší fotbalisté této věkové kategorie ve Vimperku, kde bylo na pořadu předposlední kolo minimistrovství ČR mladších přípravek ročníku 2005, a vimperským mladíkům se domácí turnaj vydařil jak z hlediska počasí, tak i po stránce herní.


V prvním zápase se domácí tým postavil proti hráčům Dynama České Budějovice, kteří v posledních turnajích Estian Tour chytli nevídanou fazónu a zle zatápí favoritům turnaje. Vimperští mají v Estian Tour s hráči Dynama nepříznivou bilanci a na domácím hřišti ji chtěli změnit. Ale jak to již v zápasech s tímto soupeřem bývá, chyby v zápase jsou soupeřem ihned potrestány, což se potvrdilo i v tomto zápase a Vimperští se museli nakonec opět sklonit před svým soupeřem, když ještě pět minut před koncem zápasu drželi remízový stav. Zápas nakonec skončil výhrou Dynama České Budějovice v poměru 5:3, když za Vimperské skóroval Willmann, Kecskés a Benda.


Ve druhém zápase na domácí hráče čekal průběžně druhý tým celkové tabulky – SpartaPraha. Hráči Vimperku, kteří měli za sebou nešťastnou porážku od Dynama, se však favorita nezalekli a jakoby chtěli odčinit své chyby z prvého zápasu. Spartě byli vyrovnaným soupeřem, ba místy i lepším týmem, což se nakonec i projevilo i brankově. Domácí mladíci dokázali Spartu Praha v tomto zápase porazit 5:3, když se o branky postarali 3x Willmann a po jedné brance vstřelil Paletář a Benda.


Ve třetím zápase nastoupil proti domácímu týmu tým Zbrojovky Brno. V tomto zápase jednoznačně kraloval domácí tým, který měl herní převahu, kterou však nedokázal dlouho přetavit ve vítěznou branku. Dokonce domácí tým v 15. minutě prohrával 0:1 po ojedinělé šanci soupeře. Největší překážkou domácích hráčů byl výborný brankář Zbrojovky který spousty střel vimperských hráčů vychytal, a když jej Vimperští překonali, tak měl gólman Zbrojovky dobře postavenou branku a za jeho záda se rozezvučela tyč nebo břevno jeho brány. Ale domácí si šli trpělivě za svým cílem vyhrát tento zápas, což se jim nakonec podařilo. Nejdříve po individuální akci vyrovnal Dominik Pergler a vítěznou branku nakonec vstřelil Jaroslav Uhlík. Šumavan Vimperk tak vyhrál v poměru 2:1.


V předpoledním utkání sobotního odpoledne se potkal Šumavan Vimperk s týmem Sigmy Olomouc. Zápasy s tímto soupeřem byly vždy vyrovnané, kromě prvního měření sil, kdy výrazně vyhrála Olomouc, ale ostatní zápasy byly velmi vyrovnané. A nejinak tomu bylo i na vimperském hřišti. Do vedení šel domácí tým brankou Petra Bendy, který dokonce navýšil náskok na dvě branky, ale hráči Sigmy opět ukázali své kvality, nepoložili se po obdržených brankách a nakonec dokázali zápas otočit ve svůj prospěch, když vítěznou branku vstřelili těsně před závěrečným hvizdem rozhodčího.


Do posledního zápasu vstupovali vimperští mladíci velmi unavení, a to proti nim stál favorit turnaje, dosud neporažený tým SK Slavie Praha. Vimperští nastoupili do utkání velmi lehkovážně, bez pohybu i chuti, ale postupně se dostávali do tempa a od 7. minuty již byli rovnocenným soupeřem, ale hráči Slavie Praha jsou v současné době prostě lepší než ostatní jak po herní, tak i fyzické stránce, což opět dokázali i ve Vimperku. Domácí tým porazili v poměru 8:1. O jediný brankový úspěch za domácí tým se postaral Honza Paletář, který se nádherně trefil z dálky a vymetl pavučinu z levého horního rohu slávistické branky.


Vimperskou část turnaje vyhrál tým SK Slavie Praha, druhé místo obsadil tým Dynama České Budějovice a na třetím místě se umístil  vzhledem k lepšímu skóre v minitabulce s týmy Sparty a Olomouce domácí tým Šumavanu Vimperk. Na čtvrtém místě pak skončila Sigma Olomouc, na pátém Sparta Praha a na šestém Zbrojovka Brno.


Po pěti odehraných turnajích tabulce minimistrovství ČR vévodí neporažená Slavia Praha, druhé místo patří Spartě Praha, na třetím místě je zatím Sigma Olomouc, na kterou mocně dotahuje ze čtvrtého místa Dynamo České Budějovice. Na pátém místě je s odstupem Šumavan Vimperk, který má před šestou Zbrojovkou Brno náskok šesti bodů, takže poslední turnaj na Strahově, který se odehraje v sobotu 11. května, bude pěkně napínavý. Popřejme tedy vimperským žáčkům, aby se jim poslední turnaj povedl podle jejich představ a tento poslední turnaj minimistrovství ČR si pěkně užili. 

 


Martin WILLMANN

 

 {gallery}vimperk/2013/duben/minimistrovstvi/{/gallery}

 

 Foto: Zdeněk Formánek

 

 

TJ Šumavan Vimperk U7 vyhrál turnaj v Příbrami

 

Na neděli 28.4.2013 přijal vimperský Šumavan pozvánku na fotbalový turnaj od 1. FK Příbram pro kategorii U7 (ročníky 2006 a mladší).

 

Turnaje se zúčastnilo celkem osm týmů, kdy se hrálo každý s každým jedenkrát 17 minut. Malí Vimperáci na tomto turnaji zvítězili, kdy svá všechna utkání vyhráli. Hrálo se na hlavním stadionu 1.FK Příbram, což bylo pro kluky
obrovským zážitkem.

 

Výsledky a střelci Vimperka

 

Vimperk – SK Dynamo České Budějovice 3:2
Matěj Stöhr 2, Jaroslav Uhlík

 

Vimperk – MFK Dobříš 10:1
Jaroslav Uhlík 3, Adam Sedláček 3, Jan Pek 2, Dominik Drabeš, Matěj Stöhr

 

Vimperk – FK Benešov 10:0
Jaroslav Uhlík 5, Adam Sedláček 2, Martin Lyer, Jan Pek, Radek Juřík

 

Vimperk – FK Sedlčany 10:0
Jaroslav Uhlík 3, Jan Pek 2, Matěj Stöhr, Radek Juřík, Martin Lyer, Dominik
Drabeš, Adam Sedláček

Vimperk – FK Čechie Dubeč 9:0
Matěj Stöhr 3, Adam Sedláček 2, Jaroslav Uhlík, Radek Juřík, Martin Lyer,
Jan Pek

 

Vimperk – 1. FK Příbram 6:1
Jaroslav Uhlík 4, David Uhlík, Matěj Stöhr

 

Vimperk – FK Milín 9:2
Jaroslav Uhlík 4, Adam Kliment 2, Matěj Stöhr, Jan Pek, Adam Sedláček

 

Konečné pořadí:
1. TJ Šumavan Vimperk, 2. SK Dynamo České Budějovice, 3. FK Milín, 4. FK Čechie Dubeč, 5. MFK Dobříš, 6. FK Sedlčany, 7. 1.FK Příbram, 8. FK Benešov

 

Nejlepší hráč turnaje: Jaroslav Uhlík (TJ Šumavan Vimperk)

 

Sestava Vimperka: Matěj Stöhr, Jan Pek, Adam Kliment, Martin Lyer, Radek Juřík, Dominik Drabeš, Jaroslav Uhlík (ročníky 2006), Adam Sedláček (2007), David Uhlík (2009)

 

Trenéři: Jaroslav Uhlík, Milan Sedláček, Karel Drabeš

Kluci odehráli skvělý turnaj, kdy výsledky hovoří za vše. Ovšem je třeba dále poctivě trénovat.

 

Jaroslav UHLÍK

 

 

SPORTOVNÍ GYMNASTIKA

 

Závody v Sezimově Ústí

 

V sobotu 27.4.2013 se sjelo více než 100 dívek z jižních Čech a z Moravy do nově restaurované tělocvičny 1. ZŠ v Sezimově Ústí na gymnastický dvojboj uspořádaný TJ Spartak SÚ. Mladší kategorie cvičily na kladině a na prostných, starší na bradlech a na kladině.
Za Vimperk bojovala v nejpočetnější kategorii základního stupně Adélka Kašparová, která byla tentokrát z vimperských děvčat nejúspěšnější, skončila na 22. místě. Danielka Vašicová a Pavlínka Vozobulová se pokusily o kotoul na kladině. I když to vypadalo, zejména u Danielky, velice nadějně, pokus byl neúspěšný. A jak už to v gymnastice bývá, přibyly jim „trestné body” za pád, místo plusových bodů za odvahu.
Kateřina Vrábelová a Anička Chodorová startovaly ve sloučené kateg. „juniorky a ženy”. Pro Aničku to znamenalo soupeřky i o čtyři roky starší. Přesto se jich nezalekla a snažila se ze všech sil. Odměnou jí bylo 6. místo. Kateřině se tentokrát nedařilo na kladině. Tři pády jí připravily o třetí příčku na tomto nářadí a i když bradla zacvičila dobře, stačilo to „jen” na 5. místo.
Další závody na děvčata čekají hned příští týden, 
a to ve Veselí nad Lužnicí. 

 

Marie KOTLÍKOVÁ, předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk

 

{gallery}vimperk/2013/duben/spgymnastika/{/gallery}