policie nove

Krimi – podnapilý cyklista srazil chodkyni

Srážka cyklisty s chodkyní

Ve středu 1. května po poledni jel cyklista – 31 letý muž z Kašperských Hor – z průjezdu domu na náměstí. Při přejíždění chodníku narazil cyklista do chodkyně, která upadla na zem a utrpěla lehké zranění. Při prošetřování dopravní nehody se cyklista podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,14 promile alkoholu.

 
Ukradené auto nalezeno havarované
V noci z úterý na středu neznámý pachatel vnikl do garážového stání u domu, vloupal se do zaparkovaného auta a pokoušel se ho nastartovat. Zřejmě nepochodil a tak se vydal ‘o dům dál’- ve stejné ulici v další garáži  odcizil Peugeot 307, v němž majitel lehkovážně ponechal klíčky uvnitř vozidla. Pachatel odjel směrem na Strakonice, ale cestou havaroval a z místa nehody utekl. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci.

 
 
Alkohol za volantem
Krajská dopravně bezpečnostní akcezaměřená na požití allkoholu a užití návykových látek před jízdou proběhla na klatovsku od úterý 30. dubna od 22.00 hodin do středy 1. května 2013 do 3.00 hodin. Do akce bylo zapojeno 24 policistů, kteří zjistili 12 přestupků a uložili blokové pokuty ve výši 1 300 Kč,  4 přestupky byly oznámeny správním orgánům.
-red, p cr-