Zboží v obchodě zapálil desetiletý kluk

(aktuálně/ověřeno)  Dnes v odpoledních hodinách byl  hasičům nahlášen výbuch pyrotechniky v obchodě na sušickém náměstí, v prodejně vietnamských obchodníků, nad marketem Albert. Výbuch se naštěstí nepotvrdil, požár malého rozsahu si nevyžádal zranění osob ani  větší škody.

 p5032050  p5032051 

 

Hasiči sušické stanice HZS vyjeli k nahlášenému požáru  kolem třetí odpoledne. Při příjezdu byly na místě desítky lidí, které sledovaly nejprve  kouř valící se z obchodu v horním patře v ul. T. G.Masaryka, později   zásah jednotky hasičů a  lékařské zdravotnické služby.  Z hlášení o požáru vyplývalo, že se může jednat o hořící zábavní pyrotechniku, bylo tedy teba postupovat velmi obezřetně. Na místo bylo původně svoláno několik hasičských jednotek, ty však nebyly u zásahu potřeba. Po jejich odvolání zlikvidovala  následky  požáru zásahová jednotka HZS PK stanice Sušice a jednotka místních dobrovolných hasičů.

 

üvod 

Podle dostupných informací se  naštěstí nejednalo o výbuch pyrotechniky, ale o  hořící zboží, které  zapálil asi desetiletý chlapec, který byl v obchodě se svou matkou. Obsluha  prodejny velmi rychle zareagovala a oheň prakticky uhasila ještě před příjezdem  hasičů. Nedošlo tak k jeho rozšíření k regálu se zábavní pyrotechnikou, což by způsobilo podstatně větší  ohrožení a škody.

 

Hasiči po příjezdu místo požáru odvětrávali a kontrolovali zda je  ohnisko požáru  zcela zlikvidované. Matce chlapce který  požár zvinil zavolali zdravotnickou záchrannou službu, protože se pod vlivem události zhroutila. Po ošetření na místě byla  převezena do místní nemocnice na JIP, ve stabilizovaném stavu, bez fyzické újmy.

-red, foto hzs-

 

 

 

  Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nevyužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 3.0 Česko