Farmářské trhy opět budou, jen změní místo

Po loňských prvních zkušenostech bude Vimperk opět pokračovat v pořádání farmářských trhů. Ty se stávají stále více oblíbenější – v Chlumanech by o tom mohli vyprávět. Jejich trhy vždy první sobotu v měsíci se staly vyhlášené v širokém okolí. Vimperské pokračování nám potvrdil Zdeněk Kuncl z odboru školství, kultury a cestovního ruchu vimperské radnice.

 

trhy (8)

 Farmářské trhy ve Vimperku (foto: Jiří Šejna)

Loni se ve Vimperku konaly farmářské trhy poprvé. Jako místo pořádání byl vybrán vimperský zámek, konkrétně historické prostory areálu Českého svazu chovatelů drobného zvířectva. Letos už stánky prodejců objeví na jiném místě – v Rožmberské ulici. Ulice v centru města bude oproti loňskému místu konání lépe přístupná, především by změnu měli uvítat starší návštěvníci trhů. Podle slov Zdeňka Kuncla už pozitivně na změnu podle prvních ohlasů reagovali samotní prodejci.

Osloveni byli všichni prodejci, kteří své produkty nabízeli už v loňském roce, a nyní, když bylo v minulém týdnu definitivně rozhodnuto o pokračování, jsou kontaktováni další prodejci. Na pultech by se měla opět objevit čerstvá zelenina, ovoce, džemy, med, koření, cukrářské výrobky a stejně jako v minulém roce i knihy.

Letos se ve Vimperku uskuteční čtyři farmářské trhy, vždy třetí sobotu v měsíci: 15.června, 20.července, 17.srpna, 21.září. Začínat budou vždy v osm hodin a končit v pravé poledne.

První letošní trhy jsou naplánovány na sobotu 15.června, kdy se zároveň konají na náměstí slavnosti k 750.výročí od první zmínky o Vimperku. Dopoledne tak můžou návštěvníci vyrazit na trhy a po obědě pokračovat účastí na oslavách města.

 

Josef Rychtář