Dvakrát řež…?

img 0471

 

Ne, nespletli jsme přísloví. Dvě disciplíny v řezání a dvě v sekání dřeva… to byla náplň letošních kvalifikačních závodů Stihl timbersporst series – Czech Cup Sušice 2013.

 

img 0415

Zhruba dvěma stovkám diváků se představilo šestnáct borců, kteří se pilou i sekerou umějí ‘ohánět¨opravdu nadmíru zdatně. Martin Komárek, vicemistr sportovního dřevorubectví (timbersport), se letos divákům představil v roli rozhodčího, ale nikoho nenechal na pochybách, že si své tituly a ocenění opravdu zaslouží – střihnul si v exhibici dvě královské disciplíny.

Zahájení proběhlo tradičně-netradičně. Nejprve starosta Sušice odstartoval letošní ročník výstřelem a pak se otvíral sekt na velmi symbolický přípitek, ovšem sekerou – sabráž provedl odborně vinař Miroslav Rauš.

Letošní jubilejní desátý ročník kvalifikačního závodu (v Sušici sedmý) provázelo navzdory kalendáři aprílové počasí, ale i diváci se projevili jako stateční a prudkou sprškou s kroupami a silnými poryvy větru se nenechali odehnat a k pódiu na sušickém náměstí se vrátili. Bylo na co se dívat – mezi soutěžícími byl i sedminásobný mistr ČR Jan Svoboda.

 

img 0523

 

Fotografie nejlépe přiblíží náročnost disciplín – podívejte se na to, jaké třísky mohou létat, když se kácí les…

 

A ještě celkové pořadí v letošní kvalifikaci – Czech Cup Sušice 2013:

 

Absolutní vítězství si odvezl Zdeněk Maťha, stříbro Jan Svoboda a bronz Martin Roušal. Titul The Best Axeman (za disciplínu Underhand) už podruhé za sebou získal Jan Holub a absolutního vítěze ozdobil ještě navíc titul The Best Sawman.

 

-text a foto as-

 

 

 Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nevyužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 3.0 Česko