Velké manévry: policisté hledali bombu

AKTUÁLNĚ: K evakuaci osob, uzavření ulice 1. máje ve dvou úsecích, výjezdu psovodů se psy, zásahu pyrotechniků, nasazení státní i městské policie a také hasičů a záchranné služby došlo v neděli večer po devatenácté hodině ve Vimperku.

 

Jak nám v neděli po jednadvacáté hodině potvrdila policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová, manévry se konaly na základě anonymu, který nahlásil jednomu z vimperských obyvatel, že se v jeho automobilu nachází bomba. “Protože nahlašovatel události vlastní dva automobily, musí se prohledat obě auta,” upřesnila policejní mluvčí.

 

Jedno z automobilů se nacházelo v těsné blízkosti sídla vimperských policistů mezi hotelem Zlatá hvězda a poštou, druhý byl zaparkovaný na parkovišti u KD Cihelna. Jak jsme na místě zjistili, došlo i k evakuaci osob z panelového domu naproti Clubu Calypso a rovněž návštěvníků hotelu Zlatá Hvězda.

 

Přivolaní psovodi se speciálně vycvičenými psy ani následně pyrotechnici žádné výbušné zařízení v autech nenašli.

 

“Prachatičtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci nebezpečného vyhrožování a na případu intenzivně pracují,” sdělila nám v pondělí ráno policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

 

Policie odmítla potvrdit jméno osoby, které bylo telefonicky vyhrožováno, jen sdělila, že oznamovatelem byl muž ve věku 52 let. “Neznámý muž mu zavolal na jeho soukromý mobilní telefon ze skrytého čísla a sdělil mu, že má ve vozidle bombu. U muže tak vyvolal důvodnou obavu o svůj život a zdraví,” uvedla policejní mluvčí. 

 

Celostátní média uvedla, že poškozeným je Petr Bednarčík, člen vimperské městské rady a současně švagr prezidenta Miloše Zemana. 

 

 

(red)

 

 {gallery}vimperk/2013/kveten/bomba/{/gallery}