Rozmarné léto začíná Sušickými slavnostmi

Je to tady! Za dva dny startují SUŠICKÉ SLAVNOSTI  2013, které zahájí letní turistickou sezónu v Sušici.

 

Na co se můžeme těšit? Vraždy, ohňostroj, Anna K., kejklíři, hudba, tanec, zábava a spousta doprovodných programů.

 

Pořadatelem letošního ročníku je Okrášlovací spolek města Sušice a město Sušice. Za pořadatele zve všechny na letošní oslavy začátku léta Milena Naglmüllerová:

 

“Sušické slavnosti jsou tradiční celoměstskou akcí, která se z původních dvou dnů postupem času rozrostla vlastně do čtyř dnů. Již několik let ji ve čtvrtek večer zahajuje svou předpremiérou Sušický ochotnický spolek Schody – letos se můžeme těšit na úsměvnou detektivku “Čtyři vraždy stačí, drahoušku!”

 

V pátek odpoledne a v sobotu se po celý den můžeme na náměstí a na Fufernách potkávat především s amatérskými sdruženími, které v regionu (ale nejen) dlouhodobě pracují. Se svými vystoupeními přijdou žáci mateřských, základních i středních škol, muzikanti, zpěváci, divadelníci, letos poprvé např. i Sušičtí loutkáři. Každý rok zveme jednoho hlavního hosta – letos přijede se svým Bandem Anna K.

A v neděli si na své přijdou i ti, pro které je pohyb nedílnou součástí každého dne – mohou “vyběhnout” na Svatobor, kde bude připraven oheň a celé odpoledne si budou moci zazpívat oblíbené trampské písně s kapelou Štreka, ” popisuje hlavní body programu a dodává poděkování:

“Program určitě bohatý. Bez ochotné spolupráce všech dotčených subjektů by ale nebyl tím, čím je – přehlídkou pestré činnosti většiny uskupení a souborů v Sušici a jejím blízkém okolí. Hlavním organizátorem je již druhým rokem město Sušice a Okrášlovací spolek města Sušice, o. s. Poděkování patří také městské policii, firmě Sules, Klubu českých turistů – na nich leží část nezbytných povinností s organizací spojených – pronájem náměstí, dopravní řešení, technické zabepečení, atd. A již několik let tato naše spolupráce funguje naprosto bezchybně. Patří jim velké poděkování, stejně jako referentce cestovního ruchu O. Melkusové, která převzala úkoly P. Turkové. Velký dík je ještě třeba vyslovit všem sponzorům – díky nim mohou být slavnosti rok od roku bohatší – DĚKUJEME! A samozřejmě mediálním partnerům – Sušickým novinám, Českému rozhlasu, serveru Šumavanet, Sušice live, www.isusice.eu a televizi ZAK.

Slavnosti jsou připraveny. Takže už zbývá jen pěkné počasí a přijďte si Sušické slavnosti 2013 užít!”

(red)

————

Podrobný  program Sušických slavností 2013, včetně časového harmonogramu na jednotlivé dny, najdete ZDE.

 

 

 Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nevyužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 3.0 Česko