Vimperk přivítá nejlepší mažoretky

575615 517599491633666 1181328851 n
Velké pocty se dostalo vimperskému mažoretkovému souboru Klapeto. K jeho dvacetiletému výročí existence, k desetileté tradici pořádání soutěží ve Vimperku i vzhledem ke kulatému jubileu města mu bylo svěřeno (spolu s Městem Vimperk a OS Mažoretky Hranice jako dalšími hlavními pořadateli) pořádání Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu.

 

Mistrovství v kategorii POM-POM (třásně) se ve Vimperku uskuteční příští víkend 8. a 9. června a nejúspěšnější z něj postoupí na otevřené mistrovství světa, které se uskuteční v Praze na přelomu srpna a září.

 

Na premiérové mistrovství ve Vimperku přijede na Šumavu na sedm set padesát mažoretek z celé republiky – z Jeseníku, Náchodu, Karviné, Chomutova, Kostelce nad Orlicí, Blatné, Opavy, Ostravy, Zábřehu, Hradce Králové, Hořic, Jirkova, Zruče nad Sázavou, Hustopečí a Chotěboře. Velkým lákadlem bude jistě soubor z posledně jmenovaného města, jehož řady zdobí úřadující Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová. Celkem se ve třech věkových kategoriích zúčastní 11 souborů kadetek, 13 souborů juniorek, 13 souborů seniorek a také kolem 150 sóloformací (sóla, dua – tria, miniformace). Své zastoupení mají i domácí mažoretky Klapeto 2 – juniorky, které se na finále kvalifikovaly začátkem května na semifinále v Přešticích.

 

Na soutěžící čekají dvě disciplíny – defilé (na programu v neděli dopoledne) a choreografie (na programu v sobotu odpoledne a v neděli odpoledne). Za stanovenou dobu 2,5 až 3 minuty musí mažoretky projít osmdesátimetrovou trasu s nacvičenou choreografií a ve stejném časovém limitu na ploše 12 x 12 metrů předvést sestavu.

 

 

PROGRAM:

 

8.6.

13:00 soutěž sóloformací (zimní stadion)

 

9.6.

9:00 pochodové defilé (Johnova ulice – v případě nepřízně počasí ZS)

13:00 – Slavnostní program k Finále MČR 2013 a k 20. výročí souboru Klapeto (zimní stadion)

13:30 – Pódiové sestavy skupin

 

 

 

Josef Rychtář

 

foto: archiv Mgr. Alžběty Rückerové