2

Nejlepší tým ČR má Vimperk

Rostou mezi nimi úspěšní finančníci a ekonomové?

 

Česká národní banka vyhlásila dne 25. října 2012 celostátní soutěž “Velká týmová hra”, ve které měly školní týmy napříč Českou republikou možnost soutěžit v interaktivních hrách na internetové stránce www.chranimekorunu.cz o možnost navštívit provoz České mincovny a. s. v Jablonci nad Nisou. Cílem celorepublikové akce bylo přilákat pozornost mladé generace k otázkám peněz a ekonomie..Soutěž skončila v pátek 31. května a zná svého vítěze.

 

Stal se jím tým spolužáků ze Základní školy Smetanova z Vimperka.

2

 

Body v soutěži s podtitulem „Dost bylo nudných školních exkurzí“ bylo možné sbírat buď na interaktivní výstavě „20 let chráníme českou korunu“ nebo na webové stránce www.chranimekorunu.cz. Soutěž trvala od listopadu 2012 do konce letošního května, zúčastnilo se jí celkem 514 školních týmů z celé ČR. Soutěžící přičítali body na svá konta hraním interaktivních her, které zábavnou a neotřelou formou představují centrální banku a její roli v ekonomice. Na interaktivních dotykových panelech na výstavě nebo v online verzích her na internetu doslova vlastníma rukama udržovali inflaci na cílové dvouprocentní hranici, chránili finanční trh a řídili oběh peněz, anebo si zkoušeli, jaká je jejich znalost ochranných prvků českých bankovek.

 

3

 

Tým spolužáků ze ZŠ Smetanova z Vimperka, který získal v soutěži více než pět milionů bodů, obdrží od ČNB poukaz na zájezd s exkluzivní prohlídkou České mincovny v Jablonci nad Nisou, kde se razí české mince. Zástupcům vítězného týmu předá výhru guvernér ČNB Miroslav Singer v sobotu 8. června při Dni otevřených dveří ČNB v Praze.

Interaktivní vzdělávací výstavu ČNB mohli zájemci navštívit v šesti městech České republiky. Putování zahájila loni v listopadu v Ostravě, následovalo Brno, Ústí nad Labem, Hradec Králové, Plzeň a České Budějovice. Výstava se ještě představí v budově ČNB v Praze, kde ji budou moci lidé prvně zhlédnout v rámci Dne otevřených dveří ČNB 8. června 2013. Do této chvíle ji navštívilo více jak 12 tisíc lidí.

1

 

Vítěznému týmu ze ZŠ Smetanova patří zasloužená gratulace k velkému úspěchu i přání krásného zážitku při přebírání ceny a unikátní návštěvě mincovny. Poděkování ale patří i škole a jejím pedagogům, protože za úspěchy žáků je třeba vidět jejich kvalitní práci při vzdělávání  budoucích studentů.

 

-tz,red-