Pohár podporují nejen olympionici

Plavecko-běžecký pohár je série závodů pro děti ze základních škol a víceletá gymnázia. Celý projekt je pořádaný pod záštitou významných osobností, např. Davida Svobody – olympijského vítěze v moderním pětiboji, Jana Železného – člena MOV a olympijského vítěze, Jarmily Kratochvílové – světové rekordmanky vběhu na 800m a Profesora MUDr. Jana Pirka – přednosty kardiocentra IKEM.

 

Mgr. Iva Fišerová ze Školy v zahradě (ZŠ Speciální DČCE Merklín), zástupkyně ředitelky merklínské školy, k letošnímu ročníku, který se konal na konci května na Srní, s úsměvem říká:
„Letos probíhal již XII. ročník a díky tomu, že jsou zde samostatné kategorie i pro školy praktické a pro děti se zdravotním postižením, se ho naše škola zúčastnila, a to již podruhé. Znovu jsme na tenhle závod vyslali našeho žáka Milana Zíbara. V bazénu plaval 50 metrů a 200 metrů běžel v terénu. Spolu s ním závodily děti ze Srní, Železné Rudy, Kašperských Hor a Hartmanic, tedy měst a obcí, jejichž starostové tento závod zaštítili. A Milan, mohutně podporován svými spolužáky, kteří na závod jeli s ním, se velice snažil a vyzávodil si, stejně jako loni, medaili! A také pozvání na republikové finále do Prahy, kam jedou vítězové jednotlivých kategorií. Za všechny ze Školy v zahradě Milanovi přeji, aby mu to dobře běhalo a plavalo i tam!”

 

pbp 5 pbp 17

 

pbp 12

-red, if-