Závěrečná ZUŠky: dvakrát premiéra

Necelý měsíc před koncem školného roku uzavřela své vyučování v tanečních oborech také vimperská základní umělecká škola. ve čtvrtek 6. června se v sále MěKS konalo poslední, absolventské a závěrečné, vystoupení tohoto školního roku. Vystoupení žáků tanečního oboru ZUŠ Vimperk.

 

CSC 0144

V průběhu programu byly předvedeny různé tance, které se svými žáky připravila BcA. Pavlína Svobodová. Nechyběl tanec klasický, lidový ani moderní, představili se všichni žáci školy – od nejmladších až po ty, kteří v ZUŠ tančili posledním rokem jako její žáci. Přítomní diváci se také dočkali v jistém smyslu dvojité premiéry:

 

 CSC 0223

„Poprvé v historii umělecké školy ve Vimperku tančily i absolventky I. stupně studia Jana Tomášková, Miriam Lencová, Nikola Řádková, Anna Vávrová a Jaroslava Zíková. Děvčata předvedla sólové výstupy i tanec kolektivní. To byla první premiéra.
A ta druhá? Určitě bude pro naše žáky od příštíého školního roku – s novou vyučující. Na krátký čas se loučíme s učitelkou Pavlínou Svobodovu, která nastupuje na mateřskou dovolenou a na vystoupení jsem představil novou učitelku, baletku Jihočeského divadla v Českých Budějovicích Vieru Bagáčovou.”

 

CSC 0227 

 

V závěru představení poděkoval ředitel ZUŠ Vimperk Bc. Pavel Vališ všem vystupujícím a pogratuloval absolventkám, z nichž Miriam Lencová nastupuje od září na Taneční konzervatoř Duncan centre v Praze. Přání hodně štěstí a dalších tanečních úspěchů si absolventky v zákulisí pak vyslechly ještě od svých mladších kolegů i přítomných diváků.

-red-

 

Další fotografie z vystoupení najdete  ve fotogalerii.