9

K zázemí Vodníku patří funkční sociální zařízení

Zdá se, že léto konečně dorazilo – je to vidět nejen na počasí, ale právě na takových oživených místech, jako je areál Vodník.

Docela nedávno se k jeho provozu objevila připomínka na nefunkční toalety v době, kdy sem za sportovním vyžitím míří desítky návštěvníků.

 

1

 

Budova ani chemické zařízení před ní nebylo přístupné. Zvlášť pro rodiče s dětmi je taková situace  nepříjemná, proto jsme se na vimperském úřadě zeptali:

 

7

Jak fungují  sociální zařízení v kempu Vodník pro běžný provoz?

Dozvěděli jsme se :

“Chemické WC  je zde především pro zimní období, jeho provoz končí v době, kdy se v kempu, na sportovních plochách a v celém areálu pohybuje větší množství lidí. Provoz pouze tohoto zařízení by pochopitelně potřebám areálu nestačil a neposkytoval by ani dostatečný komfort návštěvníkům.

Budova se sociálním zařízením není běžně otevřená po celý den, pouze po předchozí dohodě nebo pořádání  předem hlášených hromadných akcích je její provoz pochopitelně zajištěn.  Pro dny, kdy taková akce není avizována,  je otevřeno sociální zařízení vhodné i pro hůře mobilní návštěvníky, přístupné  ze zadní strany budovy (ozn. invalidé).

Pokud se stalo, že  nebylo v provozu ani jedno z uvedených zařízení, bylo to opravdu výjimečné nedopatření, protože správa kempu kontroluje dostupnost a stav průběžně.

V případě, že by návštěvníci na tento problém v budoucnu narazili, dostupné řešení je nablízku – v restauraci Vodník požádat o otevření toalety. Zdejší personál má patřičné instrukce a rád a ochotně vyhoví.”

 

 

Nic by tedy nemělo bránit tomu, užít si pohodový pobyt na Vodníku s celou rodinou, s dostatečným zázemím  při sportovních nebo relaxačních  aktivitách.

 

Příjemné léto přeje

redakce www.sumava.eu, foto Z. Formánek

{gallery}vimperk/2013/cerven/vodnik_socialky/{/gallery}