Sportovní víkend 15.6. – 16.6.

Fotbal muži:  TJ  Šumavan Vimperk – FK Spartak Kaplice s.r.o.

V poslední jarním zápase na domácí Šumavan čekal těžký úkol. Zachránit pro Vimperk pro příští rok 1.A třídu. Jistotu záchrany zajištovala jedině výhra nad Kaplicí a nebo jak dopadnou zápasy Velešína a Lišova. Před zápasem se vedení Šumavanu rozloučilo s trenéry Jiřím Košnařem a Jiřím Formánkem ml., vedoucím mužstva Jiřím Formánkem st. a zdravotnící Janou Košnařovou za jejich úspěchy za tříleté působení. První rok skončili v 1.B na třetím místě.Druhý rok dokázali postoupit do 1.A a nasledující rok zachránit 1.A třídu.

 

Šumavan Vimperk – FK Spartak Kaplice 2:1 (1:0)

Branky: Málek (11), Sýs (11) – Micák. ČK: 0:1 (41. P. Pulec). Domácí Málek neproměnil druhou penaltu.

Rozhodčí: Linhart, Trkovský, Tůma  Delegát: Švarc

Sestava Šumavan Vimperk: Formánek J.- Sýs L., Sedláček M., Děd J.ml., Janda M.-Málek O., Havlan V., Blahout J., Kurz J.,- Císař M., Samohejl P.  Trenér Jiří Košnař

{gallery}vimperk/2013/cerven/muzivimperkkaplice{/gallery}

Starší žáci:

Šumavan Vimperk – Hradiště A. 1:7

Branky: Schwamberger – Humr 2x Vlach 2x Schroll

Sestava Šumavanu  Vimperk:Král,Rod,Gubani,Štefanik,Kadlec,Červený,Schwamberger,Koubek,Placek,Chval,Král T.,Matoušek V.,Mistr   Trenér Červený V.

{gallery}vimperk/2013/cerven/stzacivimperkhradiste/{/gallery}

Mladší žáci

Šumavan Vimperk – Hradiště A. 2:2 na penalty 2:3

Branky: Koloušek,Rod.

Sestava Šumavan Vimperk:Jaroš M- Formánek J. ,Uhlík M.,Wagner M.,Červený O.,Frček L.,Rod O.,Koloušek T. Střídaní Matoušek V.,Zahradník J, Janda M.,Uhříček L.  Treneři: Formánek J., Uhříček J.

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka

V posledním utkání sezóny jsme hráli o první místo s vedoucím  mužstvem a podle toho také zápas vypadal.Od začátku se hrálo ve vysokém tempu,hosty jsme přikovali na jejich  polovinu a ti se zmohli pouze na odkopávání a hru na brejky.Vedení jsme se ujali  po krásné akci a chladnokrevném zakončení Tomáše Kolouška. Bohužel jsme další  slibné příležitosti nevyužili a hosté nás z ojedinělého útoku potrestali a bylo  do půle vyrovnáno.Ve druhém poločase jsme pokračovali v naší hře, ale s dobře  organizovanou obranou soupeře se nám nedařilo poradit.A jak to ve fotbale bývá  nedáš – dostaneš,po neproměněné penaltě jsme dostali snad ze třetího a  posledního útoku na 1-2.I za tohoto stavu kluci bojovali dál,ale už se nám podařilo pouze  vyrovnat z druhé penalty Ondrou Rodem.Výsledek 2-2 nám na první místo nestačil,ale 2. místo je také velmi  dobrý úspěch.Musím kluky za celou sezónu pochválit a doufám,že další sezóna se  nám vydaří alespoň tak jako ta letošní.

                  

{gallery}vimperk/2013/cerven/mlzacivimperkhradiste/{/gallery}

Text a Foto Zdeněk Formánek