Nové partnerství

Sušice má nové partnerské město. Je jím polská Chojna, ležící v Západopomořanském vojvodství v okrese Gryfino, Polská republika.

Chojna je stejně jako Sušice členem Douzelage a v minulosti již několikrát oslovila naše město  nabídkou o uzavření partnerství. Polská delegace navštívila Sušici  v rámci květnových  Sušických slavností a přivezla s sebou pozvání do svého města pro  představitele Sušice.

 

chojna

 

Pozvání přijali a do Chojny se na návštěvu vypravili starosta Bc. Petr Mottl, místostarostka Ing. Věra Marešová a  Ing. Olga Melkusová z odboru školství, památkové péče a cestovního ruchu. Na  přátelské návštěvě 8. června bylo představiteli obou mět podepsáno Prohlášení o záměru navázání spolupráce  a vstup do statusu partnerských měst.  Návrh smlouvy o partnerství následně schválilo zastupitelstvo.

Smlouva o partnerství má jako hlavní cíl výměnu zkušeností v oblasti veřejné správy, kultury, hospodářství, cestovního ruchu, sportu, školství, místních spolků a života obou spřátelených měst vůbec.

 -red-

ilustrační foto http://www.pinger.pl