Aktualizováno: Svévolně ničí učebnici. Státy vyrušuje.

(Aktualizováno)

Titulek je poznámkou ze žákovské knížky. To jste určitě poznali. A proč jsme ho použili? Protože následující řádky patří škole, i když už je druhý týden prázdnin a žáci dali škole vale.

 

Loučení nebývá vždy jen lítostivé, nebo přímo smutné. Někdy je třeba rozloučit se zvesela a s vervou se pustit do věcí příštích.

Přesně tak to udělali i deváťáci ze ZŠ T. G. Masaryka. Loučili se se svou školou, do které vstupovali jako malí špunti a z níž odcházejí jako téměř dospělí. Slavnostní sportovně kulturní odpoledne ZŠ TGM Vimperk se  kvůli počasí sice muselo přesunout pod střechu stadionu, to ale nic neubralo na důstojnosti a důležitosti okamžiku. V rámci  odpoledne se předvedly všechny třídy i sportovní a zájmové oddíly, které na škole působí.

img 0745

 

Pepíkovo chování je dost za hranicí slušnosti!

 

No a co s těmi deváťáky? Rozloučením i povzbudivými slovy je do dalšího života, ale především vstříc prázdninám, “poslali” jejich pedagogové, kteří se s nimi  těch devět let ‘mořili’. Ale s láskou, jak kdysi poznamenal jeden z kantorů ve výslužbě při podobné příležitosti.

 

Devátá A i B si ale pochopitelně odpoledne užívala taky, občas byla pravda trochu rozklepaná brada (spíš u přítomných rodičů, kteří se smiřovali s tím, jak ten čas letí), ale  vidina  dvou měsíců prázdnin  všechno rychle napravila. Takže s veselou “jdeme dál”!

 

Myslíte si, že je správné, když váš syn řekne učiteli že kecá?!?

Uvedené poznámky jsou z rozlučkového časopisu který sami o sobě (a na sebe) vytvořila IX. B. Velmi povedené dílo charakterizuje každého z nich a přidává navíc  tyhle a podobné perličky.

 

Poděkování si v závěru vyslechla řada učitelů a zaměstnanců školy. Oni byli těmi, kteří se po celou dobu školní docházky neúnavně snažili do mladých hlav nacpat co nejvíce vědomostí, rozvíjet osobnost a  vytáhnout talenty ještě výš a dál. Však také mezi těmi kteří byli v rámci slavnostního odpoledne  oceněni za  nejlepší výkony jimiž reprezentovali školu i město, měli pěknou řádku “svých” úspěchů.

Patří jim za to velký dík. Vzdělávat mladé lidi je jednou z nejnáročnějšich profesí. A dobré základy dávají předpoklady k dalšímu úspěchu a seberealizaci.

 

A co napsala ředitelka školy Mgr. Dagmar Rückerová “svým” dětem na rozloučenou do časopisu?
Citujeme:

“Ano, samozřejmě vás mám ráda. …U každého z vás jsem našla důvod, proč vás mít ráda. Byli jste slušní, projevovali jste vůči mně respekt a většinou jste se v danou chvíli snažili o dobrý výkon. Mnohdy jsem s vámi zažila chvíle, na které nezapomenu… “

 

A aby těch  chvil, na které budou všichni rádi vzpomínat, bylo co nejvíc, přejeme i my. Gratulujeme všem kteří přebrali ocenění  za úspěchy, děkujeme pedagogům a zaměstnancům školy za jejich práci a přejeme dnes již bývalým deváťákům hodně štěstí do dalšího života.

redakce www.sumava.eu

_________________________________________________________________________________________

Každý úspěch by měl být oceněn a po zásluze pochválen. Rádi tedy doplňujeme  jména těch, kteří si ze slavnostního odpoledne odnesli ocenění za vyníkající sportovní výkony a  reprezentaci školy:

 

Ocenění sportovci ZŠ TGM Vimperk za školní rok 2012/13

Základní škola T.G. Masaryka ve Vimperku, která je mimo jiné zaměřena na sport a podporuje tréninkovou a závodní činnost dětí v různých sportovních oborech, již tradičně na závěr školního roku vyhlašuje sportovce školy. Děti, které byly vyhodnoceny, předvedly krásné výkony na úrovni okresní, krajské a také celostátní, a to především v běžeckém lyžování, snowboardingu, hokeji, přespolním běhu, atletice, hokejbalu, basketbalu a mažoretkovém sportu.

Chtěl bych všem oceněným touto cestou poděkovat za jejich přístup ke sportu a čas, který mu věnují. Stejně tak i rodičům, trenérům , učitelům tělesné výchovy a vedení školy za jejich odbornou pomoc, podporu a obětavost.

Josef Bejček, učitel TV

 

1. stupeň

 

1. třída

Eliška Preňková

 

3. třída

Lucie Eignerová, Natálie Uhříčková, Martin Matoušek, Jan Vavřík, Robin Kliment, Jakub Zámek, Jan Paletář, Vítězslav Dvořák, Pavel Kubačka, Tomáš Frýdek, Lukáš Krejčí, Tomáš Mauric

 

4. třída

Ondřej Červený, David Kašpar, Matěj Havlíček, Petr Hrůša, Jakub Kováč, Erik Kortiš, Šimon Pavlásek

 

5. třída

Klára Kukačková, Damian Havel

 

Žáci reprezentovali školu a město a Jihočeský kraj:

  • v okresním kole Olympiády v lehké atletice okresu Prachatice

  • Mc Donald’s cup 1. – 3. ročník – 2. místo

  • Hokejbal proti drogám – 1. – 3. ročník – postup do republikového finále

  • Hokejbal proti drogám – 4. – 5. ročník – postup do republikového finále

  • MČR v mažoretkovém sportu 2013 (kadetky) – postup do semifinále

 

2. stupeň

 

6.A

Alice Grulichová, Lenka Horelicová, Sára Štěchová, Matěj Vachuta

6.B

Anna Chodorová, Barbora Květoňová

7.A

Daniel Červený, Evelína Daverná, Petr Had, Zdeněk Chval,Tomáš Král, Adéla Nováková, Šimon Pek, Tereza Plánková, Tomáš Schwamberger, Filip Vondruška

7.B

Michaela Bršlová, Andrea Lašáková, Silvie Mikešová, Petra Neužilová, Kristýna Šupová

8.A

Marek Diviš, Jana Hadová, Matouš Koudelka, Jan Lang, Michaela Voldřichová, Michaela Willmannová

9.A

Karolina Daverná, Pavla Eliášová, Tomáš Kalivoda, Dominik Klement, Marcela Kobrová, David Novák, Pavla Nováková, Kristýna Sovová, Lukáš Vančura, Tereza Vostradovská

9.B

Veronika Budínská, Jaromír Kříž, Milan Magurský, Pavlína Matoušková, Lukáš Škopek, Filip Topka

 

Žáci reprezentovali školu, město Vimperk, Jihočeský kraj a Českou republiku:

  • Pohár rozhlasu – postup do krajského kola

  • Olympiáda v lehké atletice okresu Prachatice

  • Hokejbal proti drogám – postup do republikového finále

  • Přespolní běh – postup na republikové finále

  • MČR v mažoretkovém sportu 2013 – juniorky –BATON – postup do republikového finále, POM – postup na MS, seniorky – postup do semifinále

  • Snowboarding – republikové závody

  • Běžecké lyžování – republikové závody

 

Mimo sportovců byli oceněni i žáci, kteří si domů na vysvědčení odnášeli “prospěl s vyznamenáním”. Akce se zúčastnil starosta města Ing. Bohumil Petrášek a místostarosta Ing. Jaroslava Martanová a ve svém úvodním projevu poděkovali všem za reprezentaci města a samozřejmě popřáli krásné prázdniny. Na závěr ještě deváťáci pasovali  žáky 8. ročníku a zacvičili společně s prvňáčky s nimiž spolupracovali během roku. 

 

Ve fotogalerii se podívejte na několik snímků ze sportovního odpoledne. Za poskytnutá fota děkujeme  B. Kubálkovi, fotografovi mažoretek juniorek.