policie

Se 3,77 promile se cítil jako hrdina

Náročný víkend – v sobotu 6. července se v obci u Sušice, muž ve věku 25 let ze Sušice, zjevně silně pod vlivem alkoholu, dopotácel na oplocený pozemek a začal se chovat agresivně. Přítomným vyhrožoval i podpálením domu a jednoho z mužů dvakrát udeřil rukou do obličeje. Za necelou půlhodinku od  jeho ‘příchodu’ se na místo se dostavili policisté a opilce zajistili, převezli na obvodní oddělení. Muž se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,64 promile alkoholu.

 

O den později, v neděli 7. července 2013 v půl osmé večer se s dalším silně opilým a agresivním mužem setkali sušičtí policisté. 39letý muž z Plzně si to namířil do jedné z restaurací, kde vzbudil veřejné pohoršení a obtěžoval hosty. Policisté, kteří se dostavili na místo, ho vyzvali k prokázání totožnosti, ale opilec odmítl a posilněn alkoholem při zajišťování kladl odpor. Policisté využili donucovacích prostředků, muže zpacifikovali a převezli na místní oddělení. Provedená dechová zkouška ukázala 3,77 promile alkoholu.

Uvedení dva muži byli převezeni do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.

 

 

Opět drogy za volantem

Ve středu a v pátek minulý týden zjistili policisté při kontrolách řidičů v Sušic dva z nich, u nichž test na omamné látky prokázal přítomnost amfetaminu.
V prvním případě se jednalo o 27letého řidiče Š Fabia ze Sušicka, který u sebe neměl ani řidičák, ve druhém o místního 22letého mladíka za volantem Š Felicia, kdy test potvrdil i přítomnost konopí.
Oba souhlasili s vyšetřením v nemocnici a bez řidičáku a s podezřením ze spáchání přestupků pak odešli po svých. Přestupky bude řešit příslušný správní orgán.

– p cr, red-