Nejdřív otestovat….

Nejlepší reklama je spokojený zákazník…

To asi není třeba dvakrát zdůrazňovat, ale je milé vědět, že občas to opravdu takhle funguje.  Přesvědčit jste se o tom mohli také v sobotu dopoledne na, letos již třetím, farmářském trhu na sušickém náměstí.

img 4752

 

Nabídka i poptávka po regionálních výpěstcích a portavinách byla standardně veliká a od ranních hodin se prodejci museli pěkně otáčet. K dostání bylo maso, sýry, pečivo, uzeniny, teplé občerstvení,  ovocné mošty….

Právě posledně jmenované zaujaly v teplém počasí zejména děti a ty při rozhodování  rodičů (případně  babiček nebo jiných příbuzných) vydatně pomáhaly. Příjemné bylo to, že  prodejci se nebrání možnosti ochutnávky… a bylo vidět, že nešlápli vedle.

img 4781 (2)

 

Třetí farmářský trh byl zpestřen soutěží  O nejlepšího otavského utopence. Tentokrát se přihlásilo 5 soutěžících a porota měla co dělat. I když někteří z členů už jsou velmi ostřílení matadoři,  přece jen pětinásobná porce… Ale zvládli to nakonec všichni a pak hodnotili, hodnotili až vyhodnotili.

img 4766 img 4776

 

Z prvního místa se radovala paní Charvátová, jejíž “mostecký utopenec”  porotu  okouzlil nejvíc. Vzhledem k počtu soutěžících se tentokárt dostalo i na veřejnou ochutnávku – a diváci toho využili a přišli také ochutnat, co porota hodnotila.

 

Moderování červencového trhu se ujal a celé sobotní  dopoledne (kromě hudebních vsuvek) neúnavně komentoval  Jarda Hlaváč,  letní den na náměstí zpříjemnilo  žhavé flamenko a španělské rytmy v podání bratří Mlčochů – Los Gitanosi Rubios. Žhavé melodie cukaly nejednou tancechtivou nožkou…

img 4813 img 4760 

 

A co pořadatelé, Tomáš Zelený a Olga Melkusová (město Sušice), připravili na příště? Nechte se překvapit, pozvánku  si včas přečtete na našich stránkách.

-as-

 

Fotky z dnešního farmářského trhu najdete ve fotogalerii.