Motorovou pilou na sochy

V pátek skončil třináctý ročník Mezinárodního setkání dřevosochařů na vimperském zámku. Tradiční akce je sama o sobě velmi zajímavá a což teprve když se můžete na vlastní oči přesvědčit, jak vzniká ‘socha  motorovou pilou’… Určitě alespoň některé z jejích částí. Zbytek je pak práce  příslušným, doopravdy “sochařským”, nářadím – hrubší, jemnější až po téměř hodinářskou práci.

 

 csc 0222

Dřevosochaři Milan Klement, Tomáš Indra a Radek Stejskal  se opravdu vytáhli a k ‘výzvě’ třináctého ročníku  se postavili čelem. Vimperk je bohatší o několik originálních soch. Ostatně  – podívejte se sami, ve fotogalerii,  na snímky Zdeňka Formánka, Michala Bártíka a  Zdeňka Tomana.

 

Páni mistři si zaslouží velký obdiv a poděkování nejen za vytvořená díla, ale i za to, že pokud o to návštěníci projevili zájem, trpělivě se jim věnovali.

Do úschovy půjdou hotové sochy jen na chvíli  – město plánuje jejich využití buď v budovách nebo prostorách městských objektů, některé  z nich (i z let předchozích) by se mohly stát ozdobou venkovních prostor.

 

Realizátorský tým akce je už po léta stabilní:  město Vimperk, Správa NP a CHKO Šumava, Městské lesy Vimperk.  Patří jim poděkování nejen za možnost nahlédnout do “kuchyně” zmíměných tvůrců, ale i za to, že v tradici pořádání zvláštního setkání pokračují. 

 

Za fotodokumentaci děkujeme: Zdeňkovi Formánkovi, Michalu Bártíkovi a Zdeňkovi Tomanovi.

 

I vy se  podívejte do fotogalerie na  začátek i průběh  letošní akce. Najdete tam  fotografie z celého týdne.

 

{gallery}vimperk/2013/cervenec/zameksochari/{/gallery}