Šumavování na zemi i na vodě

Zdíkovský amfiteátr přivítal v sobotu už třetí pokračování „Šumavování“. V průběhu dne toto jindy poklidné místo navštívily zhruba tři stovky diváků, nakupujících, nebo jen zvědavců, kteří přišli omrknout, co že se to vlastně pod originálním názvem ukrývá.

 

sumavovani5

Výrobci regionálních produktů se úspěšně prezentovali na jarmarku, děti měly po celý den dostatek prostoru k vyřádění se a tak rodiče mohli nejen okukovat a nakupovat, ale i strávit klidnějších chvilky při poslechu hudebního programu a občerstvení.

Co všechno bylo k dostání na staročeském trhu? Od keramiky, přes dřevěné plastiky, kamínky, vyšívání, až po šumavský vzduch v plechovkách.

 

Pavel Justich se svým pštrosem Vlastíkem přispěl písničkami a melodiemi ke všeobecně dobré náladě. Svůj talent předvedla teprve jedenáctiletá, nadaná zpěvačka ze Sušice, Silvie Matičková, která se na podzim zúčastní televizní pěvecké soutěže.

 

sumavovani3

 

Celodenní program především pro menší návštěvníky zajistil Šumavous – prázdná nezůstala ani jedna z připravených atrakcí: skákací hrad, trampolína, jízda na raftech, motokáry. Odpoledne a večer patřily především muzice. V odpoledním a večerním programu vystoupily kapely Šafrán a Albatros.

 

Letní počasí a program slibující  spoustu zážitků přilákal na „Ostrov“ návštěvníky, kteří chtěli jen tak posedět, zalenošit si, nebo vyrazit ven s rodinou.

 

sumavovani12

 

Nejen místní se těší na pokračování Šumavování, všichni si pohodu letního dne pochvalovali a chvála patří hlavně organizátorům za výborně zvládnutou akci. A na co se teď připravuje zdíkovský Ostrov? Již tuto sobotu se na něm ukáže Bůh nebo ďábel. Nevěříte? Přijďte se podívat, informace o muzikálu Bůh nebo ďábel aneb Nikdo nás nevidí? najdete v kalendáři akcí.

 

-red, foto Roman Šebánek-

 

{gallery}vimperk/2013/cervenec/sumavovani/{/gallery}

 

– foto Marie Bubeníková –

{gallery}vimperk/2013/cervenec/sumavovani_bubenikova/{/gallery}