policie nove

Přijel krást z Břeclavska

-krimi zprávy-

 

V pondělí 15. července po devatenácté hodině kradli v sušickém obchodním domě dva muži. Chtěli si odnést zboží za 2 316 Kč. Lup pronesli přes pokladní zónu bez úhrady, ale byli zadrženi ostrahou objektu. Dva muži, ve věku 25 let z Horažďovic a 37 let z Břeclavska, byli zajištěni a převezeni na obvodní oddělení. Šetřením bylo zjištěno, že oba byli v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzeni. Muži jsou podezřelí ze spáchání přečinu krádež.

 

Odnesli tašku, televizor i motorovou pilu – do domu v obci u Hartmanic vnikl neznámý pachatel v noci z pondělí na úterý. Dostal se na oplocený pozemek a následně do domu, kde uvnitř odcizil televizor, dalekohled, fotoaparát a motorovou pilu. Poškození vyčíslili škodu na 22 000 Kč.

 

Na lesní cestě u Železné Rudy do zaparkovaného vozidla zn. Peugeot 206 vnikl neznámý pachatel v úterý 16. července odpoledne. Pachatel uvnitř vozidla odcizil tašku s různými doklady, čímž majitelům způsobil škodu za 2 000 Kč.

 

V noci ze 14. na 15. července se do sušického bytu vydal na lup dosud neznámý pachatel. Nakradl věci, jejichž hodnotu vyčíslili majitelé na 10 544 Kč.

 

Čtyři prodejny za jednu noc stihli navštívit zloději – v noci z 10. na 11. července kradli chmatáci ve třech prodejnách na Horažďovicku a v jedné na Plánicku. Hodily se alkoholické nápoje, cigarety, uzeniny a další věci. Poškozenou společností bude škoda vyčíslena dodatečně. Policie případy dále šetří.

 

V neděli vnikl v Sušici neznámý pachatel v domě do bytu a uvnitř odcizil televizor zn. Samsung. Majiteli vznikla škoda téměř 10 000 Kč.

 

-p cr dl, as-