Ve Čkyni začala fotbalová příprava

CSC 0418Čkyňští fotbalisté zahájili v pátek 19.7. přípravu na novou sezónu, tentokrát v krajské I. B třídě skupiny B. Po prvním pátečním tréninku byl již v sobotu na domácím hřišti naplánován první přípravný zápas a to se Slavojem Volyně, účastníkem okresního přeboru Strakonicka.

Na obou týmech bylo vidět, že po letní přestávce jsou prakticky poprvé na hřišti. V první poločase, který skončil 1:2 ve prospěch Slavoje byla hra vyrovnaná. Domácí poslali do vedení sami Volyňští obránci, když si po Pinkeho centru srazili míč sami do vlastní sítě. Poté odpověděli hosté jedním z protiutoků a bylo vyrovnáno.

Tři minuty před koncem první půle šli dokonce do vedení po proměněné penaltě Paslerem. Domácí mohli ještě v první půli vyrovnat, ale Václav Turek ml. pokutový kop neproměnil.

Druhá půle se nesla v režii Čkyňských. Po krásně trefeném přímém kopu vyrovnal Král. Domácí si mohli s chutí zastřílet, ale dvě svoje „tutovky” neproměnil navrátilec Fleischmann, Uhlíř či Gerold. Domácím se ale přece jen podařilo jít do vedení, to když se 15 minut před koncem trefil Uhlíř.
Příprava probíhá v domácích podmínkách vždy se třemi tréninky týdně a jedním přátelským utkáním o víkendu.

Soutěž začíná 17. srpna kdy zavítáme na hřiště Bělčic.

SK Čkyně – Slavoj Volyně 3:2 (1:2)
Branky Čkyně: vlastní, Král a Uhlíř
Sestava Čkyně: Kainc (46.Holfeld) – Kuta, Turek Václav, Chalupa, Duka – Uhlíř, Král, Vondrášek, Pinke – Gerold, Fleischman. Střídali: Turek Michal a Toman Lukáš.
Trenéři Uhlík Michal a Turek Václav.

Patrik Krull