Prázdniny v lese

Prázdniny jsou v plném proudu.

 

A nezačaly nikterak špatně. Počasí nám přeje a kdo má rád sluníčko, užívá si ho už 14 dní.

 

Jenomže dva měsíce prázdnin znamená pro mnoho rodičů také najít řešení, kam s potomkem. Máme pro vás malou radu, nebo doporučení.

 

 

V penzionu Šumavous probíhá po celé prázdniny program pod názvem „Prázdniny v lese.“ 

 

 

 

 

Funguje to jako školka v přírodě, příměstský tábor nebo mateřské centrum. O vaše děti je denně postaráno od 8 do 16 hodin a to za cenu 350 Kč za den. V ceně je svačinka, oběd, svačinka, pití po celý den a pozor!, většinu pokrmů si připravují děti samy.

Většina aktivit se odehrává venku, děti si hrají a „učí“ se za každého počasí v lese, na louce, či na přilehlé zahradě, tedy v prostředí, které bylo po staletí pro dětské hry přirozeným. Za velmi nepříznivého počasí využívají zázemí Dětského centra Šumavous. A to vše pod vedením zkušených lektorů.

 

Včera probíhaly „Šumavousí olympijské hry“, dnes poletí děti Letem světem. Ve středu je čekají „Tajemní obyvatelé lesa“, ve čtvrtek „Zvěř nejen domácí“ a v pátek „Za sedmero horami“.

Každý večer je možnost na facebooku zhlédnout fotografie, jak se děti měly a jak se vydováděly.

 

 

Takže, jestli nevíte kam s ratolestí, váš syn nebo dcera již delší dobu touží řezat pilkou, škrábat brambory, stavět chýše pro loupežníky a nebo letět světem, máte možnost přihlásit je na „Prázdniny v lese.“

 

 

Telefon: Jiří Hujda – 602 483 534

Email: jirka@sumavous.cz

https://www.facebook.com/Sumavous.cz?fref=ts

http://www.sumavous.cz/

 

Mějte hezké a klidné prázdniny.

Lenka Doubková