JUDr. Rippelová končí v zastupitelstvu

Mimořádné jednání zastupitelstva města se konalo dnes od 16 hodin. Na programu bylo několik stěžejních bodů.

Informace o průběhu a výsledku jednacího řízení bez uveřejnění  mezi městem Sušice, technickým dozorem investora a společností Hochtief CZ a. s. která provádí stavbu bazénu, podal Ing. Vošalík. V závěru tohoto bodu  zastupitelé odhlasovali navýšení finančního objemu na stavbu o 3,7 milionu korun. Tato změna se týká požadavků nad rámec původního projektu  v souladu s projednanou a schválenou částí změnových listů. Z celkem tří jednání vzešly  úkoly pro zúčastněné strany, potřebné k projednání zbylé části změnových listů, jež předpokládají razantnější navýšení ceny. O průběhu a výsledcích budeme postupně informovat.

 

Projednán a schválen byl návrh veřejnoprávní smlouvy o výkonu činnosti Městské policie  Sušice na území města Kašperské Hory. Předmětem smlouvy je  výkon činnosti formou preventivní hlídkové činnosti jednoho strážníka v rozsahu jednoho dne v týdnu. Město Kašperské Hory bude hradit veškeré náklady  s touto činností související. Zastupitelstvo města smlouvu schválilo.

 

JUDr. Jiřina  Rippelová, zastupitelka města,  v závěru zasedání oznámila, že toto zastupitelstvo bylo její poslední. Od 1. srpna nastupuje jako inspektorka Úřadu na ochranu osobních údajů v Praze. Ve druhém kole jí  Senát dal důvěru a do funkce ji zvolil. Jmenování podepsané prezidentem už obdržela. Rezignaci na  post zastupitelky města Sušice doručí  starostovi do konce července.

Poděkovala všem zastupitelům za dosavadní spolupráci a popřála jim, aby  do budoucna vždy mysleli především na město a při svých jednáních našli shodu. Květinu z rukou starosty a poděkování za spolupráci jí za všechny zastupitele předal starosta města Bc. Petr Mottl a popřál jí hodně štěstí v jejím dalším působišti.

Rozhovor s JUDr. Rippelovou,  nejen o místní politice, si přečtete příští týden.

 

Podrobnosti o dalších projednaných bodech  v průběhu mimořádného zastupitelstva (schválení nové Obecně závazné vyhlášky,  připomínky k některým z postupů rady ad. ) si přečtete na našich stránkách zítra odpoledne.

A. Staňková