Gymnázium povede nový ředitel

Jednání konkurzní komise, která vybírala z uchazečů o post ředitele sušického gymnázia ve druhém výběrovém řízení, se konalo 11. července v Plzni. Komise stanovila pořadí uchazečů, přičemž krajské radě doporučila k oslovení a jmenování první dva – Mgr. Ivana Kratochvíla, dosavadního zástupce ředitele sušického gymnázia a RNDr. Jaroslava Vichra, pedagoga místního gymnázia.

 

V devítičlenné konkurzní komisi zasedali: dva zástupci kraje – radní pro školství Jiří Struček a krajská zastupitelka Ing. Milena Stárková za zřizovatele a komunálního politika v místě školy, dále dva zástupci školy o jejímž vedení se rozhoduje – Mgr. Edita Krouská (pedagog) a Magda Skrbková (členka rady školy), dva úředníci krajského úřadu – vedoucí odboru školství JUDr. Jaroslava Havlíčková a tajemnice úřadu Mg. Hana Schimmerová.

Odbornou veřejnost zastupovala ředitelka Pedagogicko psychologické poradny PhDr. Blanka Veselá, členkou komise byla také ředitelka plzeňského gymnázia – Mgr. Milena Majerová, (Sportovní gymnázium Plzeň) a za Českou školní inspekci Ing. Pavel Honzík, ředitel krajského inspektorátu ČŠI.

 

Ing. Milena Stárková k výběrovému řízení:

„Celkem se přihlásili čtyři kandidáti, tři ze sušického gymnázia, jedna uchazečka mimo tuto školu. Z přihlášených uchazečů podle většiny členů komise Mgr. Ivan Kratochvíl prokázal jednoznačně nejhlubší znalosti chodu školy, administrativního řízení a procesů s fungováním této organizace spojených. Proto jsme při vyhodnocování pohovorů s jednotlivými kandidáty doporučili jeho jako prvního v pořadí, koho by měla krajská rada jmenovat do funkce ředitele gymnázia v Sušici.“

 

 

Rada kraje v pondělí 15. července jmenovala Mgr. Ivana Kratochvíla ředitelem sušického gymnázia na dobu šesti let. Po uplynutí této doby je na zvážení zřizovatele, zda funkční období prodlouží bez výběrového řízení, nebo zda bude vybírat ředitele nového – tak jak to umožňuje novela školského zákona.

 

„Přeji novému řediteli, aby se mu podařilo nastavit dobrou komunikaci mezi pedagogy ve škole a aby sušické gymnázium, které je výběrovou školou, tak působilo – uvnitř i navenek. Ráda bych, aby absolventi školy měli v dalším životě nejen úspěchy studijní, ale především se dobře uplatnili i na trhu práce. Úkol stabilizovat pedagogický kolektiv a vyrovnat se s určitou přezaměstnaností na gymnáziu, to podle mě nebude jednoduché. Panu Kratochvílovi přeji, aby se mu v jeho funkci dařilo a aby se jeho profesní i soukromý život ubíral pozitivním směrem,“ dodala ke jmenování nového ředitele Ing. Stárková, členka konkurzní komise, zastupitelka kraje i města Sušice.

 

-as-