Sejdeme se na dechovce

“Tak zase za rok!” loučili se účastníci druhého ročníku dechovkového festivalu, který probíhal tuto sobotu v Dlouhé Vsi. Loňský úspěšný první ročník inspiroval pořadatele, obec a místní dobrovolné hasiče, k pokračování, a tak letos pozvali čtyři dechovky: Šumavanku, Malou muziku, Jižany a Solovačku. A podle všeho bude i ročník další…

 

Pro návštěvníky byly připraveny stany,  za nimi improvizovná sprcha pro osvěžení v tropickém počasí, občerstvení do stanů s obsluhou. Motoristům přišlo vhod bezplatné parkování na přilehlé louce, účastníky přivezl také autobus ze Sušice.

I přes velmi teplé počasí a souběh dalších akcí v blízkém okolí, si dechovku přišlo poslechnout 300 diváků. To udělalo pořadatelům radost, protože se obávali, že extrémní vedra ovlivní návštěvnot výrazněji. Překvapením byla i účast diváků z Německa.

 

Přestože převažovali návštěvníci střední a starší generace, neváhali si i v takto horkém počasí zatančit na připraveném parketu. Festival začala ve 13 hodin kapela Šumavanka z Němčic u Netolic, následovala Malá muzika Nauše Pepíka z Kejnic. Po ní zahráli Jižani, kteří si získali pravděpodobně největší pdu svého vystoupení řízeň publika.

Jižani  se hned v úvodu svého vystoupení  zeptali diváků, jestli jim nevadí, že se svlečou. nic za tím nehledejte, bylo  kolem  pětatřiceti stupňů …divákům to nevadilo,a  tak pánové odložili vestičky a pustili se do muzicírování.

Na závěr vystoupila Solovačka, která hrála až do půl desáté večer, kdy se spokojení posluchači začali rozcházet domů.

p7270454

 

Dík patří všem dobrovolným hasičům z Dlouhé Vsi v čele s Ladislavem Gregorem, kteří se podíleli na zdárném zajištění festivalu.

 – text a foto iv-

{gallery}susice/2013/cervenec/dechovkydlouhaves/{/gallery}