Sladkého není nikdy dost

To alespoň tvrdí včelaři a všichni ti, kteří zpracovávají včelí produkty, zejména med. Bývalo to kdysi výhradní sladidlo, než se začal vyrábět  cukr rafinovaný. Doslova “med ve všech pádech”  zněl na slavnostech tuto sobotu ve Včelné pod Boubínem, kam se sjeli nejen všichni příznivci zlatavého hustého pokladu, ale i řemeslníci, kteří prostě na správné stročeské slavnosti patří. Spokojených návštěvníků bylo na stovky, zblízka i zdaleka.

 

Návštěvníci mohli obdivovat um kováře, šikovné ruce výrobců dřeváků, proutěných košíků, výrobků z vosku a  s pusou od ucha k uchu bílou od cukru chodily děti od stánků s čerstvým pečivem; dospěláci pak s úsměvem a pochvalným pomlaskáváním  od  pultů s nejrůznějšími druhy medoviny… Nechyběla ani muzika v podání legendárních Rangers, kterou si spolu se specialitami (nejen z medu) vychutnávaly všechny generace.

 

P7271759

Prostě voňavý den  oslavil med tak, jak se patří. A protože jsme také do redakce dostali pochvalné poznámky na adresu pořadatelů i včelařů a všech, kteří se na  příjemném dni podíleli, rádi se k němu vracíme – fotografiemi Jana Kleina.

-red-

Vraťte se spolu s námi o několik dní zpět…

{gallery}prachatice/2013/cervenec/med/{/gallery}