Agropa Pačejov klepe na dveře

 

Kahle

Ve dnech 9. a 10. srpna si dá v Horažďovicích dostaveníčko česká rallysprintová špička. Koná se totiž 34. ročník populární Agropy, letos premiérově pod hlavičkou EPL Cond.

Rekordních 139 přihlášených posádek , 76 ostrých kilometrů rozdělených do 8 rychlostních zkoušek, start a cíl v Horažďovicích a servisní zóna na letišti v Poli – na to všechno se mohou diváci v letošním roce těšit. Proti loňskému roku došlo jen k několika změnám, z nichž nejzásadnější je asi zrušení populárního diváckého místa na RZ Komušín – Horažďovice předměstí – takzvaného „ Muničáku“.

 

Startovní listina čítá několik lákadel. Jedním z největších magnetů bude bezesporu start posádky týmu Škoda Motorsport Esapekka Lappi a Janne Ferm se Škodou Fabia S 2000, která zde bude testovat na populární Barumku.

Z další jmen stojí za připomenutí dnes už legenda evropského rallysportu německý pilot Mathias Kahle s Fabií WRC.

Z domácí špičky se představí dosavadní lídr šampionátu Roman Odložilík s Xsarou WRC , další vozy WRC přivezou Trněný a Plíhal. Velmi je očekáván start Honzy Sýkory s Fordem Fiesta nastupující třídy R5, který bude na domácí soutěži chtít poopravit první dojem z havárií poznamenaného představení vozu na Rally Bohemia.

 

Z vozů S 2000 se dále představí s Fabiemi jedoucí Trnovec, Adolf a Leher . Ve třídě 3 nebudou mezi adepty na přední umístění chybět Kurka, Jakeš, Kořistka, Pešl, Barvík, Malyszczycki i Daniel Landa.

 

Kvalitní posádky jsou přihlášeny i mezi historiky, v podstatě nechybí nikdo ze širší české špičky. Diváci uvidí Fordy Navrátila a Káni, Subaru Kalisty, nebudou chybět i bavič Petrášek s Opelem Ascona i překvapení letošní sezony – Hladík s vozem Suzuki Swift.

 

škoda

Harmonogram soutěže:

8.30 – Start – náměstí Horažďovice

8.48 – RZ 1 – Horažďovice předm. – Komušín

9.06 – RZ 2 – Čečelovice – Čečelovice

11.28 – RZ 3 – Doubravice – Leskovice

12.29 – RZ 4 – Strážovice – Nehodív

13.12 – RZ 5 – Horažďovice předm. – Komušín

13.30 – RZ 6 – Čečelovice – Čečelovice

15.32 – RZ 7 – Doubravice – Leskovice

16.28 – RZ 8 – Strážovice – Nehodív

17.00 – Cíl – náměstí Horažďovice

 

 

 

Pačejovská soutěž se už dlouhá léta řadí k nejlépe hodnoceným soutěžím sprintového mistráku, doufejme tedy, že se pořadatelé opět popasují se svým úkolem se ctí a diváci se mohou opět těšit na kvalitní sportovní zážitek.

 

Snad jen tradiční připomínka pro všechny diváky – Rally je sport krásný ale nebezpečný, dodržujte proto všechny pokyny pořadatelů.

 

Kompletní startovní listinu a veškeré další podrobnosti k soutěži najdete na www.rallyagropa.cz    

Lancia

Text : doc

Foto: Antonín Šíma

Hladík s vozem Suzuki SwiftHal