Bouřky a kroupy až do pátku

ČHMÚ aktualizoval výstrahu a rozšířil  ji pro celou ČR – výstraha platí pro  vysoké teploty, velmi vysoké teploty a rozšiřuje ji o varování před silnými až velmi silnými bouřkami pro Čechy.

 

Do západní poloviny Čech do středy, na ostatní území do čtvrtka, na jihovýchod území ještě i v pátek bude proudit od jihu tropický vzduch. Maximální denní teploty vzduchu vystoupí na většině území na 30 až 34 °C, na Moravě a ve Slezsku ve čtvrtek, na jihovýchodě ještě i v pátek na 33 až 38 °C.

 

Velmi silné bouřky a silné bouřky budou dnes večer a v noci na středu postupovat přes Čechy od jihozápadu k severovýchodu. Budou doprovázené silnými nárazy větru, místy až 30 m/s (108 km/h), přívalovými srážkami, ojediněle s hodinovým úhrnem kolem 50 mm a kroupami. Bouřky se budou vyskytovat na našem území jak ve středu, tak i ve čtvrtek a na jihovýchodě území ojediněle i v pátek.

 

Předpověď pro Plzeňský kraj

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ PRO PLZEŇSKÝ KRAJ
  na úterý 06.08. a středu 07.08.2013

  Předpověď na úterý
Jasno až polojasno, během odpoledne až oblačno a k večeru a zejména v noci na středu místy bouřky, v severozápadní polovině kraje četnější a i intenzivnější,
doprovázené místy silnými nárazy větru až 30 m/s (tj. až 110 km/h), přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm a krupobitím.
Nejvyšší teploty 31 až 34 °C, na horách 27 až 30 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s v bouřkách zesílí.


Předpověď na noc a středu
  -------------------------------

Oblačno, místy bouřky, v severozápadní polovině kraje četnější a i intenzivnější, doprovázené místy silnými nárazy větru až 30 m/s (tj. až 110
km/h), přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm a krupobitím. Nejnižší teploty 21 až 18 °C a to i na horách.
Slabž proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. 

Počasí přes den (07-24): Zpočátku přechodně polojasno, během dne postupně oblačno a místy bouřky a přeháňky. Bouřky budou místy doprovázené silnými nárazy větru až 30 m/s (tj. až 110 km/h), přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm a krupobitím. Nejvyšší teploty 30 až 34 °C, na horách 28 až 31 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s v bouřkách zesílí.

zdroj: chmu, RPP-JC