policie

Klatovsko: nález granátu v Úhlavě

ŠVIHOV

         Ve středu 7. srpna po patnácté hodině přijali policisté oznámení o nálezu munice na Švihovsku. Místem nálezu byla řeka Úhlava, na místo se ihned poté dostavili policisté  z Obvodního oddělení Švihov. Zajistili místo a současně vyrozuměli policejního pyrotechnika, který  munic,i tzv. RPG, zajistil a odvezl ke zneškodnění.

 

HORAŽĎOVICE, HARTMANICE

     V Horažďovicích v tomto týdnu, pravděpodobně ve dnech  pondělí až středa, vnikl pachatel na pozemek u domu a z garáže odcizil horské jízdní kolo zn. Scott černé barvy. Poškozeným vznikla škoda 7 000 Kč.

 

     V obci u Hartmanic vnikl ve středu 7. srpna dosud neznámý pachatel do zaparkovaného osobního automobilu zn. Škoda Fabia a odcizil z něj tašku s osobními doklady a doklady k vozu.  Z dokladů se zloděj dozvěděl adresu bydliště poškozených, vydal se dále do jejich domu, který prohledal a odnesl si ještě finanční hotovost. Celkem připravil majitelům “překvapení” za 136 000 Kč.

 

V KOCOUROVĚ ho  chytili

     Policisté z dopravního inspektorátu, v rámci kontrol silničního provozu, ve středu 7. srpna v ranních hodinách kontrolovali řidiče, který projel obcí rychlostí 80 km. Za volantem  vozu Renault Megane Scenic seděl řidič ve věku 32 let, kterému bylo při dechové zkoušce naměřenol 1,19 a opakovaně 1,16 promile alkoholu. Souhlasil s lékařským vyšetřením, v jízdě ovšem nepokračoval a  je podezřelý ze spáchání přečinu i přestupku.

 

-red-