Pohár z Agropy putuje do Finska

jakeš

V sobotu 10. srpna odstartoval v Horažďovicích šestý podnik Mistrovství ČR ve sprintrally – EPLcond Rally Agropa Pačejov.

Z původně přihlášených 139 posádek jich nakonec přes startovní rampu přejelo 112 – i tímto počtem se pačejovská rally řadí k nejlépe obsazeným soutěžím.

 

Největším magnetem ve startovním poli byla bezesporu účast továrního týmu Škoda Motorsport s posádkou E. Lappi – J. Ferm s vozem Škoda Fabia S 2000, kteří zde testovali na Barum rallye a sprintová premiéra měsíc staré novinky – vozu Ford Fiesta R5, se kterou se na trať vydala téměř domácí posádka Jan Sýkora a s Martinu Škardovou. A protože z české špičky nechyběl téměř nikdo, mohli se početní diváci v pěkném, slunečném počasí těšit na opravdu kvalitní soutěž.

 

Už od prvního testu se do čela prodral dosavadní lídr celého šampionátu Roman Odložilík s Xsarou WRC. Ve druhém testu však přehnal svou snahu a na skoro totožném místě jako loni havaroval. Tím se uvolnil prostor pro finského pilota, který je přes svůj mladý věk už poměrně ostříleným bojovníkem. Díky vítězství ve čtyřech měřených testech se bezpečně usídlil na čele a až do konce svou pozici kontroloval.

Druhé místo patřilo od druhé RZ Fordu posádky Sýkora – Škardová, která dokázala i přes 20ti vteřinové zaváhání v posledním testu svůj vůz přivézt na tomto místě až na rampu.

Boj o třetí místo v absolutním pořadí se rozhodl na trati poslední RZ, kdy se rozjel do té doby čtvrtý Němec Mathias Kahle se starší Fabií WRC a o necelých 13 vteřin porazil Mirka Jakeše pilotujícího Mitsubishi Lancer EVO 9. Kahle tak zopakoval svůj loňský výsledek a potvrdil, že se mu v Pačejově daří.

Mezi dvoukolkami už tradičně zvítězil příbramský Josef Peták s Alenou Benešovou pilotující Renault Clio R3.

kalista

V historicích se ukázala převaha techniky a tak s přehledem zvítězil Jiří Kalista s nádherným vozem Subaru Legacy, kterému se podařilo v absolutním pořadí docílit 11 času! , následovaný dvojicí neméně krásných Fordů Sierra Cosworth s piloty Navrátilem a Káňou.

 

Mezi jezdci ČMPR zvítězil Kašpar se Škodou Octavia, následovaný Šimurdou s vozem Škoda 130 LR. Třetí místo obsadila posádka Macháček – Nedbal s Hondou Civic VTI.

 

Také letošní ročník pačejovské Rally potvrdil trvale vysokou úroveň této soutěže, které je mezi jezdci i diváky velmi oblíbená a nám nezbývá než doufat , že tento stav pořadatelé udrží i do dalších ročníků.

Kompletní výsledky z celé soutěže najdete zde .

lappi

sýkora

kahle

 

(doc)

Foto: Antonín Šíma

————————

Fotogalerie z rally (zde) Tomáš Mašek

 

 

 

http://www.isusice.eu/index.php/susice/170-susice-fotogalerie-obce