Hrad Velhartice celkové foto

Návrat do středověku ve Velharticích – Štíty stříbrného lva

velhartice - štíty - bitva

Každé léto mohou návštěvníci na všech hradech i zámcích v celé republice vidět tu povedenější, tu méně povedené pokusy o návrat do dob zašlé slávy rytířů i hradních pánů. Akce, která se uskuteční ve dnech 17. – 18. srpna na hradě Velhartice a které je jednou z největších v ČR, však nabízí návštěvníkům něco navíc.

 

 

Projdete hradní branou a ocitnete se rázem v období rané gotiky a na vlastní oči můžete vidět věrnou rekonstrukci života lidí tehdejší doby, kterou si pro vás připravilo na 70 účinkujících ze společností Dvora hradecké královny Alžběty Richenzy a německého spolku „living history“ Die Reisecen .

V průběhu historického víkendu budou mimo jiné k vidění ukázky a nácvik bojových šiků a formací; nácvik lukostřelby, střelby z kuše i praku; kovář; hradní pán s družinou; ukázky  dámských ručních prací (karetkování); ukázky středověké medicíny včetně operací;  strážený hrad a výměna stráží; středověká zbrojnice; rytířský turnaj (pěších), letos nově i jezdci na koních.

 

 

Prohlídky vojenského ležení a života v něm, stejně jako prohlídky oživené středověké části hradu budou umožněny s průvodcem.

Kompletní program najdete na http://www.hrad-velhartice.cz/

 

2010-09-26 štíty(Large)

štíty (Large)

 

(doc)

Foto: správa hradu Velhartice