mpilustr

Opilec na silnici a nezvaní hosté

mpilustr

 

Srpen začal scénkou – ve čtvrtek 1. srpna domlouvali strážníci MP podnapilému hostovi baru Desperádo. Na místě samotném se po oznámení potíží obsluhou baru setkaly hlídky MP a P ČR. Rozjařeného hosta, který se choval neslušně a nechtěl opustit bar, strážci pořádku uklidnili. Po dobrém zaplatil útratu a odešel. Na místě byl přítomen majitel baru, který hlídkám poděkoval za řešení události.

 

V ten samý den řešila MP také odchyt dvou volně pobíhajících psů – nejprve v odpoledních hodinách, kdy spolu s odborem ŽP městského úřadu zajistili umístění volně pobíhajícího psa v městském zařízení, jehož výskyt na silnici u Výškovic oznámil řidič autobusu. Druhý případ se stal ve večerních hodinách v areálu Vodník. Městské kotce, kam jsou umisťováni odchycení psi jsou plné, proto i druhý případ řešila MP s pracovníky odboru úřadu.

 

A na závěr prvního srpnového dne záhadná pranice – kolem deváté večerní bylo na služebnu MP oznámeno obsluhou restaurace Píč Pit, že se tam vzájemně fyzicky napadají dva hosté. V době příjezdu hlídky ale už „nikdo nic neviděl a neslyšel“ a viníky se nepodařilo zjistit.

 

Téměř přesně o 24 hodin později, 2. srpna večer, zjistila obsluha kamerového systému, že v ulici Pasovská leze muž přes bránu plotu k domu. Hlídka po příjezdu na místo uviděla neznámého muže už vycházejícího z domu, vyzvala jej proto, aby se dostavil k ní. Povedený návštěvník směrem ke strážníkům opět přelezl bránu a na dotaz, co zde dělal uvedl, že v „domě jen klečel“. Neměl u sebe žádné doklady, proto byl předveden na OO PČR Vimperk k dalšímu šetření.

 

Zraněný opilec na silnici – 2. srpna před půlnocí jeli strážníci prověřit hlášení o vrávorajícím muži na silnici ve směru Vimperk – Čkyně. Na místě bylo zjištěno, že muž má na hlavě krvácející zranění a je zjevně pod vlivem alkoholu. Přivolaná záchranka převezla opilce do prachatické nemocnice na vyšetření, o případu byla vyrozuměna Policie ČR.

 

Konzumenta, který nechtěl zaplatit útratu,ohlásila servírka restaurace Vagon v časných ranních hodinách 5. srpna. Hlídka strážníků na místě zjistila totožnost návštěvníka restaurace a předala údaje servírce s vysvětlením, že pokud muž dlužnou částku neuhradí, může ji vymáhat občanskoprávní cestou.

 

V městské kašně se koupat nesmí – pravděpodobně velké vedro už nemohly vydržet děti, které se koupaly v podvečer 5. srpna v městské kašně v parku. Strážníci děti z kašny vykázali s důrazným upozorněním aby se to už neopakovalo a rodičům dětí MP oznámila, že pokud by opět došlo k takovému jednání, bude věc řešena dále u správního orgánu.

 

Chybějící rošt odpadního kanálu v aleji mezi ulicemi Hřbitovní a Pod zámkem mohl stát někoho, kdo by do kanálové vpusti spadl, minimálně zranění. Po ověření, že nejde o probíhající opravné práce (které by byly řádně označeny), se hlídka vydala na místo, a chybějící rošt našla a vrátila kam patří.

 

Kouření na veřejném prostranství, navíc na dětském hřišti, si neodpustil mladík, jehož ale viděla bdělá hlídka u kamerového systému. Strážníci, kteří na místo přijeli, mladistvého kuřáka předali rodičům. Přestupek byl projednán slovně a vyřízen napomenutím.

 

Muž ve křoví – v neděli 11. srpna v nočních hodinách oznámila telefonicky obyvatelka města, že u hospody “Na Koreji”, leží ve křoví neznámý muž. Na místo byla okamžitě vyslaná hlídka, která muže našla. Ten uvedl, že šel z hospody a upadl a stěžoval si na bolest v oblasti hrudníku s tím, že má problémy se srdcem a je po mrtvici. Na místo byla proto přivolána záchranná služba, která muže převezla na vyšetření do Prachatic.

 

Standardně probíhá kontrola pořádku a bezpečnosti ve městě, stále jsou v pohybu i cyklohlídky, které dohlížejí na trase: ul. Kaplířova, Rožmberská, Pivovarská, Sloup, Služebna Sloup, Křesánov, Cejsice, Hrabice, Areál Vodník, Pivovarská, Zahradní, Nám. Svobody, Svornosti, Pivovarská, Rožmberská, Kaplířova.

 

(red, pm)