policie

“Ruční ” vyřizování účtů skončilo zraněním 74letého muže

policie

Policisté hledají svědky fyzického napadení

V pátek odpoledne u nákupního centra v Klatovech na křižovatce řidič Fordu nedal přednost Fiatu a i když se nic nestalo, řidič druhého vozu jej napadl.

V pátek 9. srpna došlo v 16.45 hodin v Klatovech, na veřejně přístupném místě, ke slovnímu a následnému fyzickému napadení 74letého muže ze strany 51 letého muže. Tento incident se stal na komunikaci u Nákupního centra Škodovka, ve směru k ulici Za Kasárny.

 

Důvodem slovního a fyzického napadení mělo být údajné nedání přednosti při jízdě s vozidlem v prostoru parkoviště u obchodního domu, kdy 74letý muž řídil vozidlo zn. Ford Focus a nedal přednost vozidlu zn. Fiat Marea, za jehož volantem seděl 51letý řidič.

 

Ke střetu vozidel nedošlo, ale přesto řidič Fiatu dojel Forda a po jeho předjetí zastavil a šel si „vyřizovat účty“ se 74letým řidičem Fordu Po slovním napadení došlo i na fyzické napadení 74letého muže, kterého několikrát udeřil pěstí do obličeje a následně jej svalil na zem. Poškozený byl se zraněním ošetřen u lékaře.

 

Policie žádá případné svědky (a děkuje za pomoc), kteří by mohli podat jakoukoli informaci k uvedenému případu, aby neprodleně podali zprávu na Policii ČR Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje, územní odbor, obvodní oddělení Klatovy nebo na telefonní číslo 974 334 654 nebo 974 334 111.

 

 

————————-

Trestná činnost na Klatovsku v uplynulých dnech:

O téměř 700 litrů motorové nafty přišli její majitelé v jediném dni. Policisté na Obvodním oddělení Kolinec přijali v pondělí oznámení o krádeži motorové nafty, kdy neznámý pachatel v areálu zemědělské společnosti vnikl do skladů a ze zaparkovaných vozidel odčerpal celkem 460 litrů motorové nafty. K tomu přibral i hasící přístroj (asi zodpovědný, co kdyby náhodou…) a vzal i hasicí přístroj. Společnosti vznikla škoda 17 400 Kč.

 

Další krádež motorové nafty šetří policisté z Obvodního oddělení Sušice. V pondělí 12. srpna v nočních hodinách odčerpal neznámý pachatel v obci na Hartmanicku ze zaparkovaného nákladního vozidla zn. Volvo 230 litrů nafty. Poškozená firma vyčíslila škodu na 7 360 Kč. 

 

 

Kradli ve stavební buňce i ve stanu – poškození postrádají mříž, kamna i mobilní telefon. 

V dětském táboře v obci na Horažďovicku neznámý pachatel v sobotu 10. srpna v nočních hodinách ze dvou stanů odcizil finanční hotovost a mobilní telefon. Škoda dosáhla16 000 Kč.

 

 

V obci u Bezděkova vnikl v průběhu posledních dvou týdnů neznámý pachatel do stavební buňky a odcizil z okna kovovou mříž, 20 metrů kabelu, akumulační kamna, kanystr, dvě přikrývky a polštáře a sedm trubek oplocení. Poškození vyčíslili škodu na 13 500 Kč.

 

Dopadli ji v pondělí 12. srpna – ten den policisté z Kašperskohorska zjistili, že se v penzionu nedaleko Rejštejna nachází hledaná osoba, která je vedena v celostátním pátrání. V červenci letošního roku na ni Okresní soud v Českých Budějovicích vydal příkaz k zatčení. Krátce po poledni byla 37letá žena z  Jihlavska zadržena a převezena k soudu.

 

Vybavil se ve sklepě – v panelovém domě v Horažďovicích řádil zloděj. Vnikl v noci z pondělí na úterý do sklepní kóje, kde vzal sadu klíčů, pilku, alkoholické nápoje a další věci. Poškozeným vznikla škoda 2 310 Kč.