policie

3,5 promile jí dodalo odvahu

Policistům není neznámá

V úterý  dvě hodiny po poledni  byli policisté přivoláni do prodejny v Železné Rudě k výstupu 31leté ženy. Ta, zjevně posilněna alkoholem, zde  slovně urážela zákazníky. Žena není policistům neznámá – poznali v ní 31letou cizinku, kterou  převezli na obvodní oddělení. Po provedení dechové zkoušky na přítomnost alkoholu bylo zjištěno, že ho má v sobě notnou dávku – přístroj ukázal 3,5 promile.  Za doprovodu policistů byla žena převezena do protialkoholní záchytné stanice v Plzni a bude jí sděleno podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

 

další zprávy policejného informačního servisu

nekončící  příběh: řidiči – během šesti hodin zjistilo 23 policistů 40 přestupků. Tahle “úroda” se podařila při úterní dopravně bezpečnostní akci v rámci mezinárodní spolupráce TIPSPOL, kdy v rámci zjištěných pochybení byly uloženy pokuty ve výši 19 500 Kč a jedna pětitisícová kauce.

Jak uvedla tisková mluvčí Policie ČR  ÚO Klatovy dana Ladmanová: “Policisté se zaměřili především na dodržování stanovené rychlosti, bylo zjištěno porušení u 23 řidičů a uloženy blokové pokuty v částce 13 400 Kč, dále dva případy budou oznámeny správnímu orgánu. Nejvyšší naměřená rychlost v obci Točník dosáhla 93 km/hod. U 4 vozidel byl v rámci akce zjištěn nevyhovující technický stav.”

 

“černé zlato” jde na dračku – z pondělka na úterý 20. 8.  zmizelo z nákladních vozidel klatovské společnosti 400 litrů motorové nafty. Škoda dosahuje 15 000 korun. 

 

železniční podkladnice a spoje ukradl v průběhu minulého a tohoto týdne neznámý pachatel  ze sušického skladu. Společnost, která si až do jeho návštěvy dělala na materiál oprávněný nárok, přišla o 41 300 korun.

dvakrát Horažďovicko – v obci u Horažďovic vnikl neznámý pachatel v noci z pondělí na úterý u jednoho z domů do zaparkovaného vozidla zn. Škoda Felicia. Z auta odcizil dvě sady klíčů, úhlovou brusku a vrtačku. Poškozeným vznikla škoda 11 780 Kč.

Přímo v Horažďovicích si žena v jedné z prodejen, v pondělí 19. srpna dopoledne, odložila na pult peněženku. Po chvilce zjistila, že peněženku, s osobními doklady a finanční hotovostí, jí někdo ukradl. Případ, u něhož  byla  okradenou ženou škoda vyčíslena na 6 000 Kč, poškozená hned oznámila Policii ČR.
 

– red, p cr-