mpilustr

Poskytovala sexuální služby na skládce

Není služba jako služba – o tom se přesvědčují strážníci městské policie dnes a denně. Kromě běžných rutinních pracovních povinností řeší poraněná koťata, mírní sousedské hádky, jezdí ke rvačkám, krotí opilce. Cení si i pomoci obyvatel města, kteří v zájmu své i cizí bezpečnosti a ochrany majetku se strážníky spolupracují a oznamují podezření na trestnou činnost. Případy mívají různé konce, někdy i překvapivé.

 

16. srpna operátor kamerového systému ohlásil pohyb podezřelé osoby na střeše polikliniky. Hlídka vyjela na místo, kde zjistila, že podezřelý je dělník, který na střeše provádí opravu.

 

O den později v časných ranních hodinách oznámila poškození majetku obsluha baru Alfa. Strážníci na místě zjistili podnapilého muže, který se dle výpovědi opřel o pisoár a ten se jeho vahou uvolnil ze zdi a pádem na zem se rozbil. Podnapilý muž se dobrovolně domluvil s obsluhou baru, že škodu uhradí.

 

Ležící osobu před diskotékou Calypso zjistila obsluha kamerového systému též den v ranních hodinách. Hlídka strážníků dojela na místo, ležícího muže probudila a ujistila se, že není zraněn. Muž ani nežádal ošetření a po provedení zjištění totožnosti se na doporučení strážníků odebral k domovu.

 

Krádež lavičky z místa před domem v ul. Palackého byla oznámena strážníkům minulou sobotu v dopoledních hodinách. Oznamovatelka ještě dodala, že z místní hospody pravidelně každou noc hraje nahlas hudba a hosté zde dělají podle ní nepřiměřený hluk. Strážníci ji ujistili, že po prohlédnutí kamerových záznamů budou kontaktovat také majitele restaurace.

 

Hlídky městské policie provádí kontroly nočních podniků opakovaně a pokud by se rušení nočního klidu opakovalo, je třeba informovat MP na lince 156 neprodleně – s dvoudenním zpožděním už mohou jen těžko dokazovat, že k nepřiměřeně hlasitému chování došlo. Přesto byl majitel podniku upozorněn na dodržování pravidel provozování podle vyhlášky města Vimperk.

 

 

Při běžné kontrolní činnosti zjistila hlídka MP porušení vyhlášky města (č.1/2010, čl. 5, bod 3, písm. c) – zjistila poskytování sexuálních služeb na území města Vimperk v místě skládka Klášterec. Na místě byla přistižena neznámá žena, která poskytovala sexuální služby na území města Vimperk. Tato žena je podezřelá ze spáchání přestupku dle § 46, odst. 2, zákona č. 200/1990 Sb. a jelikož nebyla schopna prokázat svoji totožnost, byla hlídkou MP předvedena na OO PČR Vimperk ke zjištění totožnosti. Na místě byla hlídkou MP pořízena fotodokumentace. Po zjištění totožnosti lustrací byl přestupek vyřešen v blokovém řízení.

 

A zároveň s tím strážníci vyřešili související přestupek dle § 20, odst. 1, písm. q, zákona č. 289/1995 Sb. ve znění pozdějších předpisů – stání s motorovým vozidlem v lese. Jednalo se o staršího občana SRN, který si užíval s dotyčnou slečnou v jeho autě. Byla pořízena fotodokumentace a celá věc oznámena příslušným správním orgánům k dalšímu řešení.

 

-red, mp-