Bazén: co se děje uvnitř stavby?

 

To je otázka, která zajímá nejednoho Sušičana. Děje se něco uvnitř nebo ne? Zastavila se stavba? Proč se najednou děje něco naproti?

Na protější straně ulice je ve výstavbě související etapa projektu Parkoviště Na Tržišti – nová autobusová zastávka a k tomu náležející úpravy komunikace (více informací v článku ZDE). Uzavírka souvisí i s bazénem – práce zde stále pokračují.

Investiční technik města Ing. Jan Vošalík upřesňuje:

Práce na stavbě viditelně poskočily kupředu. V současné době jsou hotové střechy hlavního objektu, finišují práce na osazování okenních výplní, pokračují práce na obvodovém plášti. V pondělí 2. září byla uzavřena ul. Volšovská z důvodu překopu, probíhá zde pokládka přípojky teplovodu ke kotelně Na Hrázi a připojení objektu na kanalizaci. Podle sdělení zhotovitele by práce měly trvat 3, maximálně 5 pracovních dní. I uvnitř stavby panuje čilý ruch – probíhají montážní práce na prvcích technického zařízení stavby (vodovod, kanalizace, vzduchotechnika, elektroinstalace, bazénová technologie). Ty poběží téměř až do konce stavby, kdy budou dovršeny závěrečnou kompletací, zkouškami a přejímkami. Ještě v tomto roce proběhnou podle informací zhotovitele práce na parkovišti a výstavba přípojky vody, která je vedena za zimním stadionem, po břehu Roušarky. Veškeré práce jsou i nadále pod dohledem technického dozoru stavby, který kontroluje kvalitu dodávek a provádění, a na stavbě tak zastupuje město Sušice. Termín dokončení stavebních prací je do 20. 3. 2014.“

-red, foto el-

{gallery}susice/2013/zari/bazen_kopie/{/gallery}